Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Β' ΕΘΝΙΚΗ
Φινάλε αγωνίας

Μόνο 90' απομένουν προκειμένου να ολοκληρωθεί ο μαραθώνιος του πρωταθλήματος στη Β' Εθνική, καθώς αύριο διεξάγεται η 26η και τελευταία αγωνιστική. Πολλά αναμένεται να κριθούν τόσο στην κορυφή, σε ό,τι αφορά τους τρεις «μονομάχους» που διεκδικούν τον τίτλο αλλά και την άνοδο όσο και στην ουρά με τους Αγιο Νικόλαο και Παναιγιάλειο να... παλεύουν για την παραμονή στην κατηγορία.

Πιο συγκεκριμένα, οι πρωτοπόροι ΠΑΣ Γιάννενα και Προοδευτική έχουν σχετικά εύκολο έργο απέναντι σε Καλαμάτα, εντός, και Παναιγιάλειο, εκτός, αντίστοιχα. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» διεκδικεί τον τίτλο και θέλει τη νίκη σε περίπτωση που κερδίσει και η ομάδα του Κορυδαλλού. Για την άνοδο μόνο, έχει το δικαίωμα να χάσει τον αυριανό αγώνα, αρκεί να μην επικρατήσει μία εκ των Καλλιθέα και Καλαμαριά. Σε περίπτωση που ισοβαθμήσουν οι τρεις αυτές ομάδες, ο ΠΑΣ χάνει την άνοδο. Οι «βυσσινί» από την πλευρά τους, ανεβαίνουν τόσο με νίκη όσο και με ισοπαλία, ακόμα και με ήττα αρκεί να μη χάσει ο ΠΑΣ.

Οι διώκτες, Καλλιθέα και Καλαμαριά δοκιμάζονται σε Νίκαια και Ριζούπολη απέναντι σε Χαλκηδόνα και Απόλλων Αθηνών αντίστοιχα. Η Καλλιθέα, ανεβαίνει στην Α' σε όλες τις ισοβαθμίες καθώς υπερέχει των αντιπάλων της με εξαίρεση την ισοβαθμία με το ίδιο αποτέλεσμα με την Καλαμαριά όπου θα γίνει αγώνας μπαράζ για το τρίτο εισιτήριο.

Στην ουρά, ο Αγιος Νικόλαος φιλοξενείται από τον Πατραϊκό, ενώ ο Παναιγιάλειος υποδέχεται την Προοδευτική. Οι Αιγιώτες θέλουν πάση θυσία τη νίκη και παράλληλα την ήττα των Κρητικών. Αν οι τελευταίοι έρθουν ισόπαλοι στην Πάτρα και ο Παναιγιάλειος επικρατήσει τότε ευνοείται η ομάδα της «μεγαλονήσου». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας του Αιγίου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Οι αγώνες αρχίζουν στις 17:30.

Η βαθμολογία: ΠΑΣ Γιάννενα, Προοδευτική 47, Απόλλων Καλαμαριάς, Καλλιθέα 44, Αθηναϊκός 39, Πανσερραϊκός 33, Πατραϊκός, Ολυμπιακός Β. 32, Χαλκηδόνα 31, Πανηλειακός 30, Καλαμάτα 29, Απόλλων Αθ. 28, Αγ. Νικόλαος 20 και Παναιγιάλειος 18.

  • Αύριο εξάλλου διεξάγεται η 29η αγωνιστική για τη Γ' Εθνική. Οι αγώνες είναι: Κέρκυρα - Φωστήρας, Λάρισα - Καβάλα, Εθνικός - Απόλλων ΚΒ, Μαρκό - Παναιτωλικός, Λεωνίδιο - Τρίκαλα, Ναυπακτιακός - Πανελευσινιακός και Ατρόμητος - Κιλκισιακός. Την Τετάρτη θα γίνει ο αγώνας μεταξύ Κασσάνδρας και Χανίων.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ