Σάββατο 27 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
Τηλεόραση
Ραντεβού με τους ανθρώπους της βροχής

«Οι άνθρωποι της βροχής» του Φ. Φ. Κόπολα (ΝΕΤ 00.15)
«Οι άνθρωποι της βροχής» του Φ. Φ. Κόπολα (ΝΕΤ 00.15)
Μια εντελώς ιδιαίτερη, σκληρή και τρυφερή ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα ξεχωρίζει απόψε το βράδυ. Μετά τον «Ξένοιαστο καβαλάρη» έφτιαξε μια ταινία της κρίσης και της περιπλάνησης.

«Οι άνθρωποι της βροχής», σε σκηνοθεσία Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Ενα βροχερό πρωινό, η Νάταλι Ραβένα αφήνει ένα σημείωμα στον άντρα της, γράφοντάς του ότι θα επιστρέψει γρήγορα και να μην ανησυχεί. Την ώρα που βρίσκεται στο αυτοκίνητό της αρχίζει να σκέφτεται το γάμο της και τρομοκρατείται στη σκέψη του να είναι σύζυγος και μητέρα. Σταματώντας σε ένα μοτέλ, του τηλεφωνεί και του λέει ότι θέλει να είναι καλή σύζυγος, αλλά δεν είναι σίγουρη ότι μπορεί. Εκείνος την εκλιπαρεί να γυρίσει, όμως εκείνη του λέει ότι είναι έγκυος και ότι θα ταξιδέψει μέχρι να βρει τον εαυτό της. Αργότερα παίρνει στο αυτοκίνητό της τον Τζίμι Κίλγκανον, επονομαζόμενο «φονιά», από τη θητεία του ως πετυχημένος παίκτης ποδοσφαίρου στα χρόνια του κολεγίου. Στο δρόμο της μιλάει για τους «ανθρώπους της βροχής» που εξαφανίζονται όταν κλαίνε και της λέει ότι εκείνη είναι σαν κι αυτούς... Πρωταγωνιστούν: Σίρλεϊ Νάιτ, Τζέιμς Κάαν, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Μάρια Τσίμετ κ.ά. (ΝΕΤ, 00.15).

«Ραντεβού», σε σκηνοθεσία Αντρέ Τεσινέ.

Μια γυναίκα και τρεις άντρες. Η Νίνα που φτάνει στο Παρίσι για να δουλέψει ως ηθοποιός, κοιμάται με όποιον άντρα βρεθεί μπροστά της. Γνωρίζει τον Πάουλο ένα νεαρό μεσίτη που γοητεύεται από την κοπέλα. Συναντά και το συγκάτοικό του τον Κουεντίν, που την κυνηγάει πιεστικά. Στην αρχή αποφασίζει να κάνει σχέση με τον Κουεντίν και να κρατήσει τον Πάουλο μόνο ως φίλο. Στη συνέχεια συγκατοικεί με τον Πάουλο, αλλά και πάλι δεν τον βλέπει ως εραστή. Παίρνει μέρος στην ακρόαση για ένα θεατρικό έργο και εκεί γνωρίζει τον τρίτο άντρα. Το φάντασμα του Κουεντίν τη βασανίζει, ο Πάουλο θέλει να διακόψει κάθε επαφή. Η τέχνη και το θέατρο είναι η μόνη της διαφυγή. Πρωταγωνιστούν: Ζιλιέτ Μπινόζ, Λαμπέρ Γουίλσον, Βαντέκ Στακζάκ, Ζαν Λιουί Τρεντινιάν, Αν Βιαζέμσκι (ΕΤ-3, 00.20).

«Το κορίτσι με τα μαύρα», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη.

Μια άτυχη ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν Αθηναίο διανοούμενο και μια νησιωτοπούλα από οικογένεια αυστηρών αρχών. Ο Μιχάλης Κακογιάννης σκιαγραφεί έξοχα το ασφυκτικό περιβάλλον της ελληνικής επαρχίας, η οποία συντρίβει οτιδήποτε έρχεται σε αντίθεση με τις αυστηρές και πουριτανικές δομές της. Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερης ξένης ταινίας της Αμερικάνικης Ενωσης Τύπου και έκανε διεθνή καριέρα. Πρωταγωνιστούν: Ελλη Λαμπέτη, Δημήτρης Χορν, Γιώργος Φούντας, Ελ. Ζαφειρίου κ.ά. (ALPHA, 18.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ