Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εκδικάζεται η υπόθεση προπονητή για ασέλγεια

Ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου βρέθηκε χτες η αθλήτρια Αμαλία Π. προκειμένου να καταθέσει εκ νέου, κεκλεισμένων των θυρών, για όσα συνέβησαν σε βάρος της από τον τότε προπονητή της στην ιστιοπλοΐα, όταν εκείνη ήταν 12 ετών. Σημειωτέον, ήταν η πρώτη τέτοια υπόθεση μετά τη σχετική καταγγελία της Ολυμπιονίκη Σοφίας Μπεκατώρου.

Το Εφετείο έκρινε ότι όπως και πρωτόδικα η κατάθεση έπρεπε να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, υιοθετώντας τη σχετική εισαγγελική πρόταση, καθώς «υπάρχει λόγος εφαρμογής του άρθρου περί κεκλεισμένων των θυρών μόνο για την κατάθεση της καταγγέλλουσας». Είχε προηγηθεί η αντίρρηση της υπεράσπισης του 40χρονου προπονητή, η οποία υποστήριξε ότι δεν τίθεται ζήτημα προστασίας των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας από τη στιγμή που έχει τοποθετηθεί σε συνεντεύξεις της, αναφερόμενη σε ντοκιμαντέρ που προβάλλεται στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Το δικαστήριο θέλησε να ακούσει και την πλευρά της Αμαλίας, η οποία εξήγησε ότι στο εν λόγω ντοκιμαντέρ δεν υπάρχουν λεπτομερείς περιγραφές: «Είναι ένα γενικό πλαίσιο, που μιλάει γενικά για τις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο 40χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 χρόνων χωρίς αναστολή για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια, ενώ κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για το αδίκημα του βιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ