Τετάρτη 13 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο παγκοσμίου φήμης Andre Rieu για πρώτη φορά στην Ελλάδα

RIZOSPASTIS

Μια μαγευτική συναυλία έδωσε χτες στο ΟΑΚΑ ο παγκοσμίου φήμης Ολλανδός βιολιστής και μαέστρος, Andre Rieu, γνωστός για τον τρόπο που μπορεί να μεταφέρει τους θεατές σε έναν κόσμο μαγικών μελωδιών, καθώς οδηγεί την υπέροχη ορχήστρα του Johann Strauss, τη χορωδία και πολλούς διεθνείς σολίστ, σε ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από τα κλασικά αριστουργήματα έως βαλς, μελωδίες και τραγούδια από ταινίες, όπερα.

Στη χτεσινή συναυλία έδωσε το «παρών» ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Σήμερα θα δοθεί η δεύτερη συναυλία του Andre Rieu στην Ελλάδα, πάλι στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΟΑΚΑ.

Οι συναυλίες του Andre Rieu είναι επίσης μια οπτική απόλαυση, τόσο από το θέαμα του ίδιου και των μουσικών που βγαίνουν μέσα από το πλήθος και ανεβαίνουν στη σκηνή στην αρχή της συναυλίας, όσο και για τα πολυτελή κοστούμια και το τεράστιο video wall που προβάλλει εντυπωσιακά πλάνα σε κάθε τραγούδι.

Σχετικά με τις εμφανίσεις του στην Ελλάδα ο μοναδικός σολίστ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Τα συναισθήματα είναι το κλειδί! Οταν ένα μουσικό κομμάτι αγγίζει την καρδιά μου, ξέρω ότι θα αγγίξει και την καρδιά σου. Ανυπομονώ να επισκεφτώ επιτέλους το αθηναϊκό κοινό τον Μάρτιο...». Μάλιστα, όπως είπε ο ίδιος, η αγάπη του για την ελληνική μουσική είναι μεγάλη και εκτός από τον «Ζορμπά», που είναι μέρος του προγράμματός του, συμπεριλαμβάνεται στη συναυλία του στην Ελλάδα και το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά» καθώς και άλλες εκπλήξεις.


RIZOSPASTIS

Ειδική καλεσμένη σε αυτήν την περιοδεία είναι η 15χρονη Emma Kok.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ