Πέμπτη 14 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΧΑΡΤΟΥΜ.-- Σχεδόν 230.000 παιδιά, έγκυες και νέες μητέρες διατρέχουν κίνδυνο «να πεθάνουν από την πείνα» τους επόμενους μήνες στο Σουδάν, χώρα η οποία σπαράσσεται επί σχεδόν έναν χρόνο από τον ανελέητο πόλεμο δυο στρατηγών για την εξουσία, προειδοποίησε χτες η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children». Σε αυτό το διάστημα 8 εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Οι συγγενείς ενός αυτιστικού αγοριού, το οποίο πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα αστυνομικοί την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι του κρατώντας εργαλείο κήπου, ζητούν περισσότερη διαφάνεια από τις αρχές της Καλιφόρνιας που ερευνούν το περιστατικό, δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας. Ο Ράιαν Γκέινερ, ένας 15χρονος Αφροαμερικανός, σκοτώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στην Απλ Βάλεϊ, μια κοινότητα βορειοανατολικά του Λος Αντζελες. Δέχθηκε πυροβολισμούς από τουλάχιστον έναν από τους αστυνομικούς της κομητείας Σαν Μπερναρντίνο που έσπευσαν στο σπίτι του, αφού δέχθηκαν κλήση για μια κρίση ψυχικής υγείας.

ΒΙΛΝΙΟΥΣ.-- Η Λιθουανία κατηγόρησε τη Μόσχα για την επίθεση που δέχθηκε την Τρίτη το βράδυ ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Λεονίντ Βολκόφ έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους. Ο Λιθουανός Πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε ότι η επίθεση ενάντια στον Βολκόφ, πρώην δεξί χέρι του Αλεξέι Ναβάλνι, είναι ξεκάθαρο πως ήταν προσχεδιασμένη και τη συνέδεσε με άλλες «προκλήσεις» εναντίον της χώρας του. Η αστυνομία της Λιθουανίας ξεκίνησε έρευνα για την επίθεση με σφυρί που δέχτηκε από άντρα ο Βολκόφ.

ΠΕΚΙΝΟ.-- Τουλάχιστον δύο άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 26 τραυματίστηκαν μετά από ισχυρή έκρηξη που έγινε χτες σε εστιατόριο στη βόρεια Κίνα και, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφειλόταν σε διαρροή αερίου. Από την έκρηξη καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς το κτίριο που στέγαζε το εστιατόριο, ενώ μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν και σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ