Παρασκευή 15 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Παρατείνεται η έκθεση «Τα χρώματα στη Χαρακτική του Γιώργη Βαρλάμου»

Παρατείνεται έως τις 18 Μάη η λειτουργία της έκθεσης «Τα χρώματα στη Χαρακτική του Γιώργη Βαρλάμου», με επιλεγμένα έργα έγχρωμης χαρακτικής, ξυλογραφίες και λιθογραφίες, που φιλοξενείται στον Χώρο Πολιτισμού «Εργαστήρι Γιώργη Βαρλάμου» (Λεάγρου 23, Γούβα, μετρό Αγ. Ιωάννης).

Οπως αναφέρουν οι διοργανωτές, υπάρχει σημαντική ανταπόκριση από τους επισκέπτες, ενώ οργανωμένες επισκέψεις έχουν πραγματοποιήσει μεταξύ άλλων Επιτροπές Ειρήνης περιοχών της Αθήνας, η Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, πολιτιστικοί φορείς και άλλοι φορείς του μαζικού κινήματος.

Στην ξενάγηση οι θεατές έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τον Γιώργη Βαρλάμο, την τέχνη της χαρακτικής και τα έργα που εκτίθενται, καθώς και το Εργαστήρι χαρακτικής, που ο Γιώργης Βαρλάμος δούλεψε για σχεδόν 50 χρόνια. Μέσα από οπτικοακουστικό υλικό, αντικείμενα μεγάλης αξίας που εκτίθενται, μπορεί να γνωρίσει κανείς «από κοντά» τον μεγάλο ζωγράφο - χαράκτη, τη ζωή και το έργο του, καθώς και να θαυμάσει τις μαντεμένιες πρέσες χαρακτικής (του 19ου αιώνα), του χαράκτη και Καθηγητή (1932 έως 1957) της Ανώτατης Σχολής Καλών τεχνών, Γιάννη Κεφαλληνού και του χαράκτη Δημήτρη Δάβη.

Οπως είναι γνωστό, ο Γιώργης Βαρλάμος, σφραγίζοντας τη σχέση μιας ολόκληρης ζωής με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, άφησε με τον θάνατό του, το 2013, στο Κόμμα του το εργαστήρι του της οδού Λεάγρου 23 και το έργο του. Η ΚΕ του ΚΚΕ, υλοποιώντας την επιθυμία του Γιώργη Βαρλάμου, το εγκαινίασε το 2023, με στόχο να λειτουργεί ως χώρος έκθεσης και ως εργαστήρι ανοιχτό για τον λαό, τη νεολαία και τους καλλιτέχνες...

Οργανωμένες ξεναγήσεις πραγματοποιούνται από Πέμπτη έως και Σάββατο μετά από επικοινωνία στο email: ergastiri.gvarlamou@gmail.com.

Ωρες λειτουργίας της Εκθεσης: Πέμπτη - Κυριακή 6 μ.μ. - 8.30 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ