Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αναβλήθηκε η δίκη των συνδικαλιστών - μελών του ΚΚΕ

Για τις 13/11/2024 αναβλήθηκε η δίκη του Θανάση Αλεξίου και του Χρήστου Ματαράγκα, συνδικαλιστών και μελών του ΚΚΕ. Αντιμετωπίζουν τις ανυπόστατες κατηγορίες «της στάσης, της βίας κατά υπαλλήλων και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης», επειδή συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΚΚΕ για την 47η επέτειο του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη 2020, κόντρα στη γενική απαγόρευση που είχε προσπαθήσει να επιβάλει η κυβέρνηση της ΝΔ για συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων, με το πρόσχημα των «υγειονομικών λόγων» και της πανδημίας.

Με αφορμή την προγραμματισμένη για χτες δίκη, που τελικά αναβλήθηκε, έγινε συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων ύστερα από κάλεσμα της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ. Ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις απαράδεκτες διώξεις και καλούσαν στη συγκέντρωση είχαν εκδώσει το κλαδικό Σωματείο Ενέργειας Αττικής - Βοιωτίας - Εύβοιας - Κορινθίας και το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Στη διαμαρτυρία παρευρέθηκαν ο Γιώργος Μαρίνος και ο Θοδωρής Χιώνης, μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ακόμα αντιπροσωπεία της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι από μια σειρά κλάδους.

Σε ανακοίνωσή της η ΚΟ Αττικής σημείωνε μεταξύ άλλων: «Η αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση της 17ης Νοέμβρη 2020 τίμησε αγωνιστικά τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, σε μια περίοδο που ο λαός αγωνιζόταν για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του, κόντρα στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ, με τη συναίνεση και των ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ. Η καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας με "άνωθεν εντολές", η απρόκλητη και εκτεταμένη χρήση χημικών και της "αύρας" σε μια συγκέντρωση που τηρούσε όλα τα υγειονομικά μέτρα, επιβεβαίωσαν ότι η απαγόρευση δεν έγινε για υγειονομικούς λόγους αλλά αφορούσε την αποτυχημένη προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει σιωπητήριο στις δίκαιες λαϊκές διεκδικήσεις. Απαιτούμε να σταματήσουν οι απαράδεκτες διώξεις και να καταπέσουν οι ανυπόστατες κατηγορίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ