Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»
Συντονισμένη, ενιαία συλλογική δράση ενάντια στην κατηγοριοποίηση

Κάλεσμα συνέχισης του αγώνα ενάντια στην «αξιολόγηση», για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και την παιδαγωγική υπόσταση του εκπαιδευτικού, αποτελεί η πρόταση πάλης με την οποία η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» απευθύνεται στα Διοικητικά Συμβούλια των Ομοσπονδιών ΟΛΜΕ και ΔΟΕ και στα ΔΣ των Συλλόγων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των ΕΛΜΕ.

Η ΑΣΕ αναφέρεται στο περιεχόμενο της «αξιολόγησης», απαντώντας στην προσπάθεια να εμφανιστεί αυτή σαν κίνηση αναβάθμισης του σχολείου από την κυβέρνηση, η οποία δείχνει με το δάχτυλο τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους ίδιους τους μαθητές, ως τους μεγάλους υπεύθυνους για τα αδιέξοδα του σημερινού σχολείου. Παραθέτοντας μια σειρά ζητήματα που απασχολούν, όπως αυτά των ακατάλληλων επικίνδυνων υποδομών, της όξυνσης πολλών κοινωνικών, μαθησιακών και άλλων προβλημάτων, του περιεχομένου του σχολείου κ.λπ., προσθέτει: «Ο συνάδελφος και η συναδέλφισσα που εδώ και μια δεκαετία γύριζε όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτής/τρια για να στηρίξει με προσωπικό, οικονομικό και οικογενειακό κόστος το δημόσιο σχολείο, που εξαναγκάστηκε με τον ν. 4589 του ΣΥΡΙΖΑ να δώσει έναν σκασμό λεφτά σε προσόντα και πιστοποιήσεις για να γίνει στην πορεία μόνιμος και να αμείβεται με 735 ευρώ, δεν είναι αξιολογημένος; Πρέπει να τον περάσουμε από κρησάρα. Ηταν ικανός τόσα χρόνια να ματώνει και να πληρώνει, και τώρα πρέπει να αποδείξει ότι είναι άξιος και ικανός να μορφώνει τα παιδιά του λαού; Σε καμία περίπτωση! Εχει "αξιολογηθεί" στις πιο σκληρές συνθήκες, κρατώντας το σχολείο όρθιο, το "καθαρό βλέμμα" των χιλιάδων μαθητών είναι η πιο ζωντανή απόδειξη, και δεν πρόκειται να κριθεί σε δύο προπαρασκευασμένα 45λεπτα σόου».

«Αν ήθελαν ένα καλύτερο σχολείο όλες οι κυβερνήσεις θα ξεκινούσαν με τα βασικά», επισημαίνει η ΑΣΕ και αναφέρεται στην ανάγκη για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, μείωση των μαθητών στις τάξεις, σύγχρονα και ασφαλή σχολεία, αυξήσεις στις δαπάνες για την Παιδεία και στους μισθούς, και σύγχρονα αναλυτικά προγράμματα που θα προάγουν την ολόπλευρη γνώση. «Τίποτα από αυτά δεν κάνουν, γιατί η λογική τους είναι το "κόστος - όφελος" και τα κέρδη των λίγων», σχολιάζει η ΑΣΕ.

«Ο αγώνας μας για να υπερασπιστούμε τον ρόλο του εκπαιδευτικού και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας έχει στριμώξει για τα καλά την κυβέρνηση», σημειώνει η ΑΣΕ, αναφερόμενη στους εκβιασμούς και τις απειλές, στις προσφυγές της κυβέρνησης κατά του αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί εδώ και τρία χρόνια. «Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες προκατασκευασμένες δικαστικές αποφάσεις θα μας λυγίσουν!», επισημαίνει και τονίζει: «Η μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πανεργατική απεργία της 28/2 και τα τεράστια ποσοστά συμμετοχής στην απεργία - αποχή, παρά την τρομοκρατία του ΥΠΑΙΘΑ και τις άδικες δικαστικές αποφάσεις εδώ και τρία χρόνια, δείχνουν για ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητα του κλάδου να συνεχίσει ενωμένος και συσπειρωμένος ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης μαθητών, σχολείων και εκπαιδευτικών. Φανερώνουν τη δύναμη που έχει η συλλογική, ενιαία και μαζική δράση, ότι οι συντονισμένοι αγώνες με περιεχόμενο και δίκαιες διεκδικήσεις είναι η πραγματική αντιπολίτευση σε αυτή και κάθε κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ