Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Σύλληψη αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών για μεταφορά ναρκωτικών

Μέχρι χτες το απόγευμα συνεχίζονταν στις εισαγγελικές αρχές της Ηγουμενίτσας οι απολογίες των 2 αστυνομικών και ενός ανδρός αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής μετά από επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Οι δύο αστυνομικοί, που επίσης υπηρετούσαν στη Δίωξη Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, διαδικασία που είναι ανεξάρτητη από την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Παρασκευής αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, εντόπισαν τον έναν από τους δύο συλληφθέντες αστυνομικούς να οδηγεί υπηρεσιακό συμβατικό όχημα με συνεπιβάτη τον τρίτο συλληφθέντα αλβανικής υπηκοότητας και πραγματοποιήθηκε σήμα στάσης για να διενεργηθεί έλεγχος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ,ΑΣ., ο οδηγός ωστόσο συνέχισε την πορεία του μέσα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, μη υπακούοντας στα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και μετά από λίγο ακινητοποιήθηκε λόγω τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε υλικές ζημιές σε 3 σταθμευμένα οχήματα και στο υπηρεσιακό όχημα.

Στον έλεγχο που ακολούθησε εντός του υπηρεσιακού οχήματος της αστυνομίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 102 κιλών και 670 γραμμαρίων.

Ο συνοδός αστυνομικός, ο οποίος επίσης συνελήφθη κατόπιν ενημέρωσης του αρμόδιου εισαγγελέα, βρισκόταν στη Σαγιάδα έχοντας αφήσει το υπηρεσιακό του πιστόλι στο όχημα, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του αρνείται τις κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ