Τετάρτη 20 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΞΕΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ
Τελευταίο «αντίο» στην Μαίρη Μουρατίδου

Τελευταίο «αντίο» στην συντρόφισσα Μαίρη Μουρατίδου, που κηδεύτηκε το Σάββατο στα κοιμητήρια του Ευόσμου με πολιτική κηδεία, είπαν συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι.

Η ΚΟΒ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ αποχαιρέτησε την σ. Μαίρη Μουρατίδου, που ήταν μέλος της μέχρι το τέλος της ζωής της. «Αποχαιρετάμε σήμερα με βαθιά θλίψη μια αταλάντευτη αγωνίστρια, που υπήρξε παράδειγμα σεμνότητας, εντιμότητας και πίστης στα ιδανικά του ΚΚΕ. Υπήρξε πρότυπο κομματικού μέλους! Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στον Λεωνίδα, τον Πέτρο και τους υπόλοιπους συγγενείς της», σημειώνει.

Η Μαίρη Μουρατίδου γεννήθηκε στο Περιστέρι Κιλκίς το 1933 από γονείς και οικογένεια κομμουνιστών, με διώξεις της μεταξικής δικτατορίας, που σύσσωμη συμμετείχε στο αντάρτικο της Κατοχής και στον ΔΣΕ. Ο πατέρας της Μαίρης πέθανε στην Πολωνία, στην πολιτική προσφυγιά. Εγκαταστάθηκε με την μητέρα και την αδελφή της Μιράντα, στη Θεσσαλονίκη, δημιουργώντας την οικογένειά της, μεγαλώνοντας τα δύο παιδιά της, δουλεύοντας στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης. Οργανώνεται στην ΕΔΑ και ήταν η ψυχή και το στήριγμα των αγωνιστών στους Αμπελόκηπους. Με τη μεταπολίτευση αμέσως οργανώνεται στο ΚΚΕ, τιμώντας μέχρι το τέλος της ζωής της τον τίτλο του μέλους του Κόμματος. Πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών (μέλος ΟΓΕ). Η δράση της ήταν πάντα πρωτοπόρα σε όποια καθήκοντα της χρέωσε το Κόμμα. Υπήρξε δραστήριο μέλος του ΔΣ του Σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ «Η Ενότητα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ