Πέμπτη 21 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η ΟΓΕ πάει θέατρο

agapi

Η ΟΓΕ πάει θέατρο για να παρακολουθήσει την παράσταση «Μάλο Μόμε ή μικρό κορίτσι», βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα της Χαρούλας Αποστολίδου, σε διασκευή και σκηνοθεσία Νάντιας Δαλκυριάδου, στο θέατρο «Μεταξουργείο» (Ακαδήμου 14, Μεταξουργείο) την Τετάρτη 27 Μάρτη στις 8 μ.μ.

Λίγα λόγια για το έργο...

Το φθινόπωρο του 1959 ο αντικαγκελάριος της Δυτικής Γερμανίας, Λούντβιχ Ερχαρτ, προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση να στείλει φτηνό εργατικό δυναμικό στη Γερμανία κι έτσι να λύσει, εν μέρει, το πρόβλημα της φτώχειας της χώρας. Ετσι ξεκινάει η ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης προς τη Γερμανία. Ετσι ξεκινάει η ιστορία των Ελλήνων γκασταρμπάιτερ, των φιλοξενούμενων εργατών. Ετσι ξεκινάει και η ιστορία των παιδιών των γκασταρμπάιτερ.

Ετσι ξεκινάει και η ιστορία των γυναικών του Μάλο Μόμε...

Δύο γυναίκες συναντιούνται και αναμετρώνται με την ξενιτιά, την Ιστορία, τις ανάγκες τους. Η μάνα που έφυγε εργάτρια στη Γερμανία. Η κόρη που έμεινε στο χωριό να μεγαλώσει τον εαυτό της και την αδερφή της. Η αδερφή, παρούσα, μας θυμίζει πως οι ζωές των ανθρώπων καθορίζονται από την Ιστορία.

Οπως σημειώνει η Ν. Δαλκυριάδου, «Μάλο Μόμε σημαίνει μικρό κορίτσι. Σημαίνει το μικρό κορίτσι που δεν έχει την ευκαιρία να μεγαλώσει. Σημαίνει μικρό κορίτσι που περιμένει το χάδι που δεν θα έρθει. Σημαίνει μικρό κορίτσι που βλέπει το ταξί με τη μάνα του να ξεμακραίνει. Μάλο Μόμε ή Μικρό Κορίτσι. Μια ιστορία για την ενηλικίωση μέσα στην ξενιτιά. Μια ιστορία για το πώς η Ιστορία περνάει μέσα από την καρδιά των ανθρώπων».

Παίζουν: Δέσποινα Σαραφείδου, Ξένια Αλεξίου, Ηρα Ρόκου. Φιλική συμμετοχή Μπακάρ Αλμπακάρ.

  • Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ. Οι Σύλλογοι και Ομάδες μπορούν να δηλώνουν άμεσα τη συμμετοχή τους με όνομα - τηλέφωνο και μέχρι αύριο, 22 Μάρτη στις 3 μ.μ., να έχουν πάρει τα εισιτήριά τους από τα γραφεία της ΟΓΕ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ