Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σύντροφο Κώστα Παπακωνσταντίνου

Με μεγάλη θλίψη πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον σύντροφο Κώστα Παπακωνσταντίνου στην πολιτική κηδεία που έγινε στο Δημοτικό Ωδείο του δήμου Ελασσόνας την Τετάρτη 20 Μάρτη.

Η σημαία του ΚΚΕ τον συντρόφευσε στο τελευταίο «αντίο» που είπαν σύντροφοι, φίλοι και συγγενείς στον γιατρό που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών, υπηρετώντας το ΚΚΕ από στελεχικές θέσεις και ως υποψήφιος δήμαρχος Ελασσόνας επί σειρά ετών με το ψηφοδέλτιο που στήριζε το Κόμμα.

Τον επικήδειο εκφώνησε ο Δημήτρης Αβρανάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» δήμου Ελασσόνας. Μίλησαν ακόμα ο δήμαρχος Ελασσόνας, Νίκος Γάτσας, και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Καριπίδης.

«Στεκόμαστε απέναντί σου με αίσθημα τιμής και περηφάνιας γιατί πορεύτηκες ακούραστα και αταλάντευτα στον αγώνα για το δίκιο του λαού μας, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες στον τόπο μας», τόνισε ο Δημήτρης Αβρανάς και πρόσθεσε πως «τίμησες επάξια την εμπιστοσύνη του λαού της περιοχής μας, καθώς πάλευες ενάντια σε κάθε αδικία και εκμετάλλευση, αγωνιζόσουν σταθερά για την ειρήνη, την πρόοδο και τον εξανθρωπισμό του ανθρώπου».

Ο Δ. Αβρανάς αναφέρθηκε στο βιβλίο «Ακούραστοι Οδοιπόροι» που έγραψε ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, όπου κατέγραψε όσα τον ενέπνευσαν και καθόρισαν τη ζωή του, λέγοντας πως «η ζωή σου κλείνει όπως ακριβώς έκλεισες το βιβλίο σου. Σε αποχαιρετάμε με τα δικά σου λόγια: "Τελικά, όχι μόνο άντεξα, αλλά και στάθηκα αργότερα όρθιος, πάντα δίπλα στον λαό, στα προβλήματά του και τους αγώνες του, ακούραστος οδοιπόρος..."».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ