Παρασκευή 22 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΥΓΕΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Η διοίκηση δίνει εντολή σε παιδίατρο να εφημερεύσει ως παθολόγος!

Ακρως επικίνδυνη για την ασφάλεια και την υγεία των ασθενών αποδεικνύεται η εμβαλωματική διαχείριση των ελλείψεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Κρήτης από την 7η ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.

Ιδιαίτερα στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, η Παθολογική κλινική λειτουργεί το τελευταίο διάστημα μόνο με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία και αγροτικά ιατρεία του νομού.

Ετσι, μετά την εφημερία στο ΤΕΠ κατά τις μέρες που δεν έχει ειδικευόμενο ή «έμπειρο» αγροτικό γιατρό, κάτι που προσπάθησε η διοίκηση του νοσοκομείου να εφαρμόσει τον προηγούμενο Οκτώβριο, τώρα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου δίνει εντολή σε παιδίατρο να εφημερεύει ως παθολόγος ενηλίκων, σύμφωνα με καταγγελία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ρεθύμνου.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ σημειώνει πως «αυτονόητα αυτή η ενέργεια είναι έκνομη, γιατί ο διοικητής δίνει εντολή για αντιποίηση ιατρικής ειδικότητας και εκθέτει ασθενείς σε κίνδυνο» και γι' αυτό η Ομοσπονδία «θα προσφύγει άμεσα και σε νομικά μέτρα εναντίον του, εκτός από τη δεδομένη της στήριξη στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών Ρεθύμνου». Απαιτεί μάλιστα την άμεση παρέμβαση από τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, για να σταματήσουν οι επικίνδυνες παρανομίες του διοικητή του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αλλά και την πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με το αναγκαίο μόνιμο ιατρικό και λοιπό προσωπικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ