Τρίτη 30 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
Τηλεόραση
Λένε «όχι» στη δικτύωση

Την αντίθεσή της στη διάταξη του σχεδίου νόμου για το βασικό μέτοχο, με την οποία παρέχεται η δυνατότητα στους ραδιοφωνικούς σταθμούς Αθηνών και Θεσσαλονίκης να έχουν καθημερινή 12ωρη δικτύωση με τους σταθμούς της περιφέρειας, εκφράζει με ψήφισμα διαμαρτυρίας η Ενωση Ραδιοφωνικών Σταθμών Ηρακλείου Κρήτης.

Οπως τονίζεται στο ψήφισμα, με τη συγκεκριμένη διάταξη επιχειρείται ο αφανισμός των ραδιοφωνικών σταθμών της περιφέρειας, αφού οι σταθμοί της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα απορροφήσουν όλα τα διαφημιστικά κονδύλια επειδή θα εκπέμπουν σε ολόκληρη την επικράτεια, με αποτέλεσμα οι σταθμοί της περιφέρειας να συρρικνωθούν και τελικά να κλείσουν. Παράλληλα, η Ενωση Ραδιοφωνικών Σταθμών Ηρακλείου καταγγέλλει ότι σε αυτή την περίπτωση, εκτός από τα έσοδα των σταθμών θα περιοριστεί και η τοπική έκφραση αφού η ενημέρωση θα περιέλθει στους «ολίγους» του κέντρου.

Η Ενωση ζητά την άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης από τον υπουργό Τύπου και ΜΜΕ και αντί αυτής να προκηρύξει επιτέλους την αδειοδότηση των σταθμών της περιφέρειας που εκκρεμεί από το 1990.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ