Σάββατο 30 Μάρτη 2024 - Κυριακή 31 Μάρτη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ 2024
«Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο... Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!»

Ανακοίνωση - κάλεσμα της ΚΝΕ για τις εκδηλώσεις που θα απλωθούν σε όλη τη χώρα τον Απρίλη και τον Μάη

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο... Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ, σε όλη τη χώρα, διοργανώνουν τους μήνες Απρίλη και Μάη τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Θα τα δούμε να πραγματοποιούνται σε εκατοντάδες στέκια, πάρκα, πλατείες και γειτονιές σε εκατοντάδες πόλεις, νησιά και χωριά της χώρας μας!

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, σε μια περίοδο με τόσο πυκνά πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τη σχολική χρονιά ως τώρα, θα είναι το ραντεβού των χιλιάδων μαθητών που:

  • Θέλουν να εκφραστούν για όσα τους προβληματίζουν και σκέφτονται, να συζητήσουν και να βρεθούν μαζί με παιδιά από διαφορετικά σχολεία και τάξεις, μικρότερους ή μεγαλύτερους, που έχουν κοινές, όμως, ανησυχίες και όλους τους καίνε οι ίδιες ερωτήσεις: «Τι μπορώ να κάνω για όσα ζούμε;», «Μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα ή μπα;».
  • Ψάχνουν να βρουν απαντήσεις όσοι και όσες θέλουν να «αλλάξουν τον κόσμο» στην επαφή με την ΚΝΕ, τους σκοπούς και τις επαναστατικές και ανατρεπτικές της ιδέες που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο!
  • Οργάνωσαν και συμμετείχαν σε μαθητικές πορείες και απεργιακές συγκεντρώσεις, κόντρα στην τρομοκρατία και την καταστολή, και θέλουν να πάρουν δύναμη και αισιοδοξία για να συνεχίσουν, να τα καταφέρουν! Να ανταλλάξουν γνώμες για το πώς θα δυναμώσουν τον καθημερινό αγώνα μέσα σε κάθε σχολείο και δήμο, κόντρα στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης, που φέτος το ...τερμάτισε με την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων και τις εξαγγελίες για περαιτέρω αλλαγές στο σχολείο και την επιβολή τριπλών πανελλαδικών εξετάσεων μέσω του «Εθνικού Απολυτηρίου». Αλλά και πώς θα συνεχιστεί ο αγώνας για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη στο έγκλημα στα Τέμπη, να δικαιωθούν οι οικογένειες των θυμάτων και να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι: Κράτος, εταιρεία, κυβερνήσεις, υπουργοί. Αλλά και να μην υπάρξουν «νέα Τέμπη» που γεννά κάθε μέρα η πολιτική ΕΕ - κυβερνήσεων που λογαριάζει ως κόστος την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής.
  • Είναι καλλιτέχνες και δημιουργοί! Κόντρα στην έλλειψη ελεύθερου χρόνου και χρημάτων (αφού το δικαίωμα στον Πολιτισμό κοστίζει πολύ ακριβά), μαθητικές μπάντες και σχήματα μπορούν να παίξουν για πρώτη φορά, πολλοί θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν, θα ζωγραφίσουν, θα παρακολουθήσουν μια θεατρική παράσταση ή επίδειξη ενός αθλήματος. Ολα φτιαγμένα από μαθητές για μαθητές!
  • Πηγαίνουν Β' και Γ' Λυκείου σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ψηφίζουν στις ερχόμενες ευρωεκλογές και «ψάχνονται» για το τι στάση πρέπει να κρατήσουν. Στα Μαθητικά Φεστιβάλ θα μπορούν να ενημερωθούν, να μάθουν και να τους αποκαλυφθούν ο ρόλος και ο χαρακτήρας της ΕΕ, που πρωταγωνιστεί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους σε όλο τον κόσμο και στην απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων - θυμάτων πολέμων, καταστρέφει το περιβάλλον, ευθύνεται για κάθε πλευρά της βάρβαρης καθημερινότητάς μας αφού εκεί αποφασίζονται διαχρονικά όλα τα αντιλαϊκά μέτρα για τους λαούς της Ευρώπης.


Σε όλους αυτούς τους νέους η ΚΝΕ απευθύνεται πλατιά σε όλη τη χώρα με ανακοίνωσή της και τους καλεί:

«Πάρε μέρος κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ
Σε περιμένουμε σε κάθε γωνιά της χώρας να φτιάξουμε μαζί τα δικά μας Φεστιβάλ!

- Να δημιουργήσουμε και να εκφράσουμε τα όνειρά μας! Με τη μουσική, τους στίχους, τον χορό, τα σκίτσα και τα graffiti μας.

- Να συζητήσουμε για όσα σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε, για όσα μας προβληματίζουν και μας γεμίζουν θυμό.

- Να πάρουμε δύναμη και αισιοδοξία όλοι εμείς που μπορεί να είμαστε από διαφορετικά σχολεία και τάξεις, μικρότεροι ή μεγαλύτεροι, όμως μας καίει κάτι κοινό: Θέλουμε να πολεμήσουμε το άδικο που είναι παντού γύρω μας.

- Να γίνουμε περισσότεροι όσοι θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, όσοι θέλουμε να χτίσουμε ένα καλύτερο αύριο!

Τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι το ραντεβού όσων θέλουμε να αλλάξουμε τα δεδομένα!

Η Ευρωπαϊκή Ενωση, η κυβέρνηση και τα κόμματα του συστήματος θέλουν να θεωρούμε δεδομένα:

- Την αδικία, τη βία και τη σαπίλα σε κάθε πλευρά της ζωής, τον ρατσισμό και τον φασισμό, την καταστολή.

- Την ακρίβεια, τη φτώχεια, το να θεωρείται πολυτέλεια η πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

- Τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής, όπως στα Τέμπη.

- Τους πολέμους για τα κέρδη των λίγων, τη σφαγή στη Γάζα και στην Ουκρανία, τους χιλιάδες πνιγμένους και ξεριζωμένους πρόσφυγες, τη χώρα μας να εμπλέκεται όλο και περισσότερο στα πολεμικά σχέδια των ΝΑΤΟ - ΕΕ.

- Το σχολείο - εξεταστικό κέντρο, της παπαγαλίας, την ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ που θα αγοράζουν πτυχίο όσοι - λίγοι - έχουν χρήματα, ενώ για τους πολλούς σχεδιάζουν τριπλές πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του "Εθνικού Απολυτηρίου".

Δεδομένα για εμάς είναι μόνο τα όνειρά μας...

Γιατί εμείς θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.

Εμείς θέλουμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα, που θα είναι ασφαλές, σύγχρονο, δημιουργικό και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Που δεν θα διαχωρίζει τους μαθητές ανάλογα με την τσέπη, αλλά θα τα δίνει όλα σε όλους. Δεν θα μας αντιμετωπίζει σαν "παπαγαλάκια" ή "ρομπότ", αλλά ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Εμείς θέλουμε να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη: Κράτος, υπουργοί, κυβερνήσεις, εταιρεία. Να μην υπάρξουν "νέα Τέμπη"! Γι' αυτό και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για τις ζωές μας, τη μόρφωση και το μέλλον μας!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα!

Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας για να ζήσουμε καλύτερα. Αυτό που μπαίνει εμπόδιο είναι το σημερινό άδικο σύστημα με τις ενώσεις του, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, με τις κυβερνήσεις και τους νόμους του, που για τα κέρδη των λίγων καθορίζουν τις ζωές των πολλών.

Ο θυμός και τα αδιέξοδα που νιώθουμε μπορούν να γίνουν δύναμη αγώνα και ανατροπής! Να δυναμώσουμε τη μαζική και συλλογική διεκδίκηση, όπως κάναμε για τους 57 νεκρούς στα Τέμπη, ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στη σφαγή στην Παλαιστίνη.

Οι μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου έχουμε ακόμα μια ευκαιρία! Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιούνη ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης, αγώνα και ελπίδας, καταδίκης της ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Δεν απέχουμε, δίνοντας το δικαίωμα να μιλάνε στο όνομα των μαθητών όσοι μας κλέβουν τη ζωή!

ΚΚΕ, η δύναμή σου, ο φόβος τους - Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, την αμφισβήτηση, τη σύγκρουση!

Δεν δεχόμαστε αμάσητο ό,τι μας σερβίρεται, πάμε κόντρα σε όλους εκείνους που θέλουν τη σκέψη μας κλεισμένη σε "κουτί" και σε ό,τι μας παρουσιάζεται ως δεδομένο και ακλόνητο.

Εμπνεόμαστε από τους μεγάλους αγώνες όλων αυτών των χρόνων που μας δίνουν μαθήματα ζωής, που μας δείχνουν τον δρόμο...

Αποδεικνύουν πως κάθε μέρα αυτό που "ταράζει τα νερά" είναι να οργανωθούμε, να παλέψουμε, μαζί με την ΚΝΕ, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων μας, τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ετσι αλλάζουν τα δεδομένα, έτσι αλλάζουμε κι εμείς οι ίδιοι, αποκτούμε γνώσεις, πείρα, δύναμη, αντοχή και τόλμη!

Αλλάζουν τα δεδομένα, γιατί στριμώχνονται οι κυβερνήσεις, οι ενώσεις και οι πολιτικές τους γιατί εκεί που δεν το περιμένουν, βρίσκουν απέναντί τους αγωνιστικό τείχος και έτσι έχουμε κατακτήσεις και ανοίγουμε τον δρόμο για ριζικές ανατροπές!

Ετσι τελικά μπορεί να αλλάξει και ο ίδιος ο κόσμος!

Ραντεβού στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ