Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ
Απέσπασαν δεσμεύσεις για στέγαση και σίτιση

Συλλογικά και οργανωμένα αποσπούν δεσμεύσεις για τη φοιτητική μέριμνα οι φοιτητές των εστιών στη Θεσσαλονίκη.

Μετά από παρέμβαση των εκλεγμένων με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στον Σύλλογο Οικοτρόφων Φοιτητών Εστιών Θεσσαλονίκης (ΣΟΦΕΘ) στην πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, επιβεβαιώθηκε τηλεφωνικώς πως δόθηκε εντολή από μεριάς του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να σταματήσουν οι εστίες σε ΠΑΜΑΚ και ΑΠΘ να δέχονται χαράτσι (το λεγόμενο ενοίκιο και την εγγύηση που καλούνται να πληρώσουν οι νεοεισαχθέντες οικότροφοι) από τους οικοτρόφους. Απέσπασαν τη δέσμευση πως το επόμενο διάστημα θα βγει εγκύκλιος αλλά και απόφαση που θα το διατυπώνει ξεκάθαρα.

«Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη νίκη για τους εστιακούς φοιτητές σε ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ, αλλά και μια κατάκτηση που αφήνει τεράστιες παρακαταθήκες για τον ΣΟΦΕΘ, αφού αποτελεί διαχρονική διεκδίκησή μας και έχουμε δώσει μεγάλους αγώνες για να τα καταφέρουμε», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την «Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας» στο ΔΣ του ΣΟΦΕΘ.

Κατάφεραν επίσης να αποσπάσουν δέσμευση για τις εστίες του ΠΑΜΑΚ ότι θα λυθεί άμεσα το ζήτημα σχετικά με τη σίτιση, καθώς θα ξεκινήσει κανονικά διανομή φαγητού στο εστιατόριο των εστιών του ΠΑΜΑΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ