Τρίτη 2 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στηρίζουν τους συνδικαλιστές που διώκονται, καταδικάζουν την ποινικοποίηση των αγώνων

Σήμερα και την Παρασκευή οι συγκεντρώσεις στα δικαστήρια της Αθήνας

Συγκεντρώσεις στα δικαστήρια της Ευελπίδων σήμερα και την Παρασκευή οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στους αγωνιστές που διώκονται για τη δράση τους και καταδικάζοντας κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη στις 9 π.μ. (κτίριο 9) συγκέντρωση θα γίνει με αφορμή τη δίκη 4 εργαζομένων, που αντιμετωπίζουν ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες της εργοδοσίας της επιχείρησης «Αφοί Βλάχου», σχετικά με τη δεκαήμερη απεργία τους τον Ιούλη του 2019. Υπενθυμίζεται ότι η απεργία είχε γίνει ενάντια στην απόλυση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής και εργαζόμενου στην επιχείρηση. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής είναι και ένας εκ των κατηγορουμένων, μαζί με τον πρόεδρο του Κλαδικού Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμα εργαζόμενους που πήραν μέρος στην απεργία.

Την Παρασκευή 5 Απρίλη στις 9 π.μ. (κτίριο 12) συγκέντρωση οργανώνεται, καθώς δικάζεται ο Βάλσαμος Συρίγος, γγ της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, με κατηγορίες που αφορούν τη συμμετοχή του, το 2019, σε κινητοποίηση ενάντια σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Στην κινητοποίηση καλεί και το νεοσύστατο σωματείο εργαζομένων στο εργοτάξιο του Ελληνικού, στηρίζοντας τον Β. Συρίγο, που είναι και πρόεδρος της προσωρινής του διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ