Τετάρτη 3 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πυρκαγιά σε ώρα μαθήματος στο ΕΠΑΛ Αμφισσας

Εννέα μαθητές και μία εκπαιδευτικός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε εσωτερικό χώρο του ΕΠΑΛ Αμφισσας το πρωί της Τρίτης, και σε ώρες λειτουργίας του σχολείου, με αποτέλεσμα 9 μαθητές και μία εκπαιδευτικός να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Αμφισσας με αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αποκριάτικο άρμα από πολυουρεθάνη, υπό συνθήκες αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής και το οποίο μετά το τριήμερο της Αποκριάς για άγνωστο λόγο είχε αποθηκευτεί εντός του σχολείου. Το ιδιαίτερα εύφλεκτο υλικό τυλίχθηκε στις φλόγες και πυκνοί μαύροι καπνοί γέμισαν το κτίριο και τις αίθουσες όπου έκαναν μάθημα οι μαθητές, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατέσβησαν την πυρκαγιά, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα σε όλα τα σημεία του κτιρίου για τυχόν εγκλωβισμένους μαθητές, που μαζί με τους καθηγητές κατάφεραν να βγουν εκτός του κτιρίου, οι πόρτες του οποίου σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κλειδωμένες.

Ωστόσο, εξαιτίας της αποπνικτικής ατμόσφαιρας, οι 9 μαθητές και η εκπαιδευτικός αισθάνθηκαν δυσκολίες στην αναπνοή και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Αμφισσας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μία μαθήτρια παρέμεινε προληπτικά στο νοσοκομείο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι προκλήθηκε συνολικότερη ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για την τοξικότητα του καπνού που εισέπνευσαν.

Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφισσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ