Τρίτη 9 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ
Εδώ και τώρα μέτρα αναβάθμισης και συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Στο νοσοκομείο κατέληξε μια 10χρονη αθλήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης, όταν τραυματίστηκε στην προσπάθειά της να βγει από την πισίνα, λίγο μετά το τέλος της προπόνησής της, στο Ποσειδώνιο Εθνικό Κολυμβητήριο, στη Θεσσαλονίκη.

Η 10χρονη πάτησε σε σπασμένο πλακάκι με αποτέλεσμα να κοπεί στο πόδι. Μεταφέρθηκε σε κλινική, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και της έγιναν εφτά ράμματα. Δεν είναι το μοναδικό περιστατικό τραυματισμού, όπως αναδεικνύουν οι γονείς και προειδοποιούν ότι δεν θα είναι ούτε το τελευταίο. Επίσης καταγγέλλουν την απουσία γιατρού για να επιβλέπει στις προπονήσεις των αθλούμενων και να παρέχει τις πρώτες βοήθειες όπου χρειαστεί.

Το περιστατικό έρχεται να επιβεβαιώσει τις κραυγές αγωνίας των σωματείων, των αθλητών, των προπονητών και των γονιών για την απαράδεκτη κατάσταση των αθλητικών υποδομών εξαιτίας της διαχρονικής υποβάθμισής τους από όλες τις κυβερνήσεις.

Η Αθλητική Επιτροπή της ΚΝΕ στην Κεντρική Μακεδονία πραγματοποίησε εξόρμηση με το Κάλεσμα της ΚΕ για τις ευρωεκλογές και παράλληλα ανέδειξε το ζήτημα.

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αθλητισμού Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αναδεικνύει την ανάγκη να στελεχωθούν άμεσα οι εγκαταστάσεις με το απαραίτητο προσωπικό για τη συντήρηση και την καθαριότητά τους, καμία αθλητική δραστηριότητα να μη διεξάγεται χωρίς την παρουσία γιατρού και αυτό να γίνεται με κρατική ευθύνη.

Μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το ΚΚΕ έγκαιρα, ήδη από τις 24/11/2023, μετά και από το κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα προς το αθλητικό κοινό της πόλης, προχώρησε σε Ερώτηση στη Βουλή, ρωτώντας τον υπουργό "σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή λειτουργία των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, η σωστή συντήρηση των εγκαταστάσεων και η κατοχύρωση της υγιεινής και ασφάλειας των εγκαταστάσεων και όσων αθλούνται σε αυτές..."

Σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση! Είναι τραγική ειρωνεία μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε διαλέξει το Ποσειδώνιο πριν 2 χρόνια σε φιέστα για το τέλος της ανακαίνισής του, όπου ανέφερε ότι "η κυβέρνησή του έχει τον αθλητισμό στο επίκεντρο, ώστε η νεολαία να έχει τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες, τις υποδομές να αγκαλιάσει τον αθλητισμό!". Ακόμα ένα ανέκδοτο!

Ομως η ασφάλεια στους χώρους άθλησης για τους αθλητές δεν είναι ανέκδοτο. Σύμφωνα με καταγγελίες γονιών και προπονητών που βιώνουν καθημερινά την εικόνα εγκατάλειψης στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, καθώς στο παρελθόν έχουν προκληθεί ανάλογοι τραυματισμοί σε αθλητές. Γεγονός που φανερώνει την ανάγκη οι άνθρωποι του αθλητισμού, οι γονείς και συνολικά ο λαός της περιοχής να διεκδικήσουν εδώ και τώρα μέτρα αναβάθμισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων, προκειμένου να σταματήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αποτελούν εστίες κινδύνου για τους αθλητές, αλλά χώροι όπου με ασφάλεια θα μπορεί η νεολαία να απολαμβάνει τα οφέλη της κολύμβησης και του αθλητισμού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ