Τετάρτη 10 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Να μην κλείσουν τα Ειρηνοδικεία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση δεκάδων δικαστικών υπηρεσιών, μέσω της αναμόρφωσης του δικαστικού χάρτη και του νομοσχεδίου που δόθηκε σε δημόσια διαβούλευση. Στο πλαίσιο αυτό, στην ΠΕ Πέλλας καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Εδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας και Σκύδρας, ενώ το ίδιο γίνεται στη Λευκάδα και στη Βόνιτσα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Σκύδρας αναδεικνύει ότι από τον συγκεκριμένο σχεδιασμό θα επιβαρυνθούν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα που συναλλάσσονται με τα δικαστήρια, οι αυτοαπασχολούμενοι δικηγόροι, οι δικαστές και οι δικαστικοί υπάλληλοι. «Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και των κατευθύνσεών της, προωθούν μια Δικαιοσύνη που από τη μια μεριά να εξυπηρετεί με πιο γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα και τις επενδύσεις τους, και από την άλλη να ορθώνει ακόμα μεγαλύτερα οικονομικά και δικονομικά εμπόδια στην πρόσβαση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων σε αυτή», σημειώνει.

Τονίζει επίσης τις ευθύνες της δημοτικής αρχής, του αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης σε δήμους και Περιφέρεια, που όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα καλλιέργησαν τον εφησυχασμό, διακινώντας τις ψευδείς - όπως αποδείχθηκε - διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών βουλευτών ότι τα Ειρηνοδικεία Σκύδρας και Αριδαίας θα διατηρηθούν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Σκύδρας καλεί τον λαό της περιοχής να απαιτήσει με τη μαζική συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις τη συνέχιση της λειτουργίας του Ειρηνοδικείου Σκύδρας.

Στο ίδιο πνεύμα, και η Ενωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας απαιτεί να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο και να ενισχυθούν οι δικαστικές υπηρεσίες με προσωπικό, κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές.

Επίσης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας καταγγέλλει τον σχεδιασμό για το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων στη Λευκάδα και στη Βόνιτσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προβολές του ντοκιμαντέρ για τον ΔΣΕ(2016-12-18 00:00:00.0)
Προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ(2016-12-16 00:00:00.0)
Προβολές του ντοκιμαντέρ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον ΔΣΕ(2016-12-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-09-21 00:00:00.0)
Αγωνιστής σε όλη του τη ζωή(2004-10-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ