Παρασκευή 12 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΕ ΡΩΣΙΑ - ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ
Συνεχίζει να ανεβαίνει η στάθμη του νερού

Από το πλημμυρισμένο Ορενμπουργκ

Copyright 2024 The Associated

Από το πλημμυρισμένο Ορενμπουργκ
Πάνω από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω των πλημμυρών στη ρωσική περιοχή Κουργκάν, όπως μετέδωσε χτες το πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Ο κατακλυσμός που προκλήθηκε από τα χιόνια που λιώνουν ανάγκασε πάνω από 110.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στα Ουράλια της Ρωσίας, στη Σιβηρία και το Καζακστάν, αφού μεγάλα ποτάμια, όπως ο Ουράλης, που διαρρέει το Καζακστάν και εκβάλλει στην Κασπία, υπερχείλισαν.

Οι ρωσικές αρχές προειδοποίησαν ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη στην περιοχή Ορενμπουργκ, στα Ουράλια, μια από τις περιοχές που έχουν υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα από τις ιστορικές πλημμύρες που σημειώνονται στη Ρωσία αλλά και στο γειτονικό Καζακστάν εδώ και μέρες.

Στην περιοχή Τομσκ, στη Σιβηρία, τα νερά του ποταμού Τομ έχουν κατακλύσει τους δρόμους, πλημμυρίζοντας ορισμένα σπίτια και αποκόπτοντας τρία χωριά από την περιφερειακή πρωτεύουσα.

Σε ορισμένες περιοχές, η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.

Η στάθμη στον ποταμό Ουράλη στην περιοχή του Ορενμπουργκ έφθασε τα 10,6 μέτρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, ξεπερνώντας το επίπεδο που θεωρείται κρίσιμο καθώς και το ρεκόρ των 9,46 μέτρων που καταγράφηκε το 1942.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ