Παρασκευή 19 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ 2024
«Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο... »

Δεκάδες εκδηλώσεις από αυτό το Σαββατοκύριακο

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο... Με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα!», τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα διοργανώνουν τους μήνες Απρίλη και Μάη τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ.

Οι πρώτες τέτοιες μεγάλες μαθητικές γιορτές στην Αττική είναι προγραμματισμένες για αύριο Σάββατο σε:

Πατήσια, στις 18.30 στο πάρκο Δρακόπουλου.

Πετράλωνα, στις 19.00 στην πλατεία Μελίνας Μερκούρη.

Μπραχάμι, στις 18.30 στην πλατεία Αρη Βελουχιώτη.

Αιγάλεω, στις 18.30 στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (απέναντι από την πλατεία Δαβάκη).

Πετρούπολη, στις 18.30 στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Ελευσίνα, στις 18.30 στην πλατεία Ευμολπιδών (απέναντι από τα «Goody's»).

Ηλιούπολη, στις 19.00 στην κεντρική πλατεία.

Και την Κυριακή 21 Απρίλη σε:

Πεύκη, στις 18.30 στην πλατεία Πίνδου.

Πόρτο Ράφτη, στις 18.30 στο πάρκινγκ Αγ. Σπυρίδωνα.

Αντίστοιχα, στην υπόλοιπη χώρα Μαθητικά Φεστιβάλ θα γίνουν αύριο Σάββατο σε Πύργο (18.30 στην κεντρική πλατεία), Αρτα, Χανιά (19.00 στην Πύλη Σαμπιονάρα στο Κουμ Καπί), Ηράκλειο (19.00 στο Πάρκο Γεωργιάδη), Κομοτηνή, Θάσο, Καρλόβασι Σάμου και Παντέλι Λέρου. Την Κυριακή 21 Απρίλη Φεστιβάλ θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και τη Δευτέρα 22 Απρίλη στη Σπερχειάδα.

Οι μαθητικοί αγώνες, το Εθνικό Απολυτήριο, το θέμα της βίας κατά των γυναικών, οι επικείμενες ευρωεκλογές, οι ελεύθεροι χώροι στις γειτονίες, ο πόλεμος στην περιοχή μας, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που αναδεικνύουν τα Μαθητικά Φεστιβάλ με διάφορες μορφές, όπως project, εκθέσεις, παιχνίδια, ομιλίες, ενώ στα προγράμματα των Φεστιβάλ συναντάμε και αθλητικές - χορευτικές επιδείξεις, συναυλίες κ.λπ.

Παράλληλα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Αττική προετοιμάζουν μια σειρά προφεστιβαλικών εκδηλώσεων και δράσεων πριν τα Μαθητικά τους Φεστιβάλ:

Στη Νέα Ιωνία οργανώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο τουρνουά ποδοσφαίρου (αύριο στις 17.00 στον Αγ. Γεώργιο) και μπάσκετ (την Κυριακή στις 17.00 στην πλατεία Πάρσης).

Οι μαθητές από το Γαλάτσι και την Γκράβα αύριο Σάββατο προβάλλουν ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, και στις 27 Απρίλη προγραμματίζουν παιχνίδι γνώσεων για μαθητές με θέμα «Μας αξίζει το σημερινό σχολείο; Απαντάμε μαθαίνοντας! Δυναμώνουμε τον αγώνα για το σχολείο που έχουμε ανάγκη!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ