Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αποτράπηκε έξωση μονογονεϊκής οικογένειας στη Θεσσαλονίκη

Στο πλευρό μονογονεϊκής οικογένειας στον οικισμό της Αγίας Αναστασίας στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, που τα funds έστειλαν τον δικαστικό επιμελητή και την αστυνομία για να της κάνουν έξωση από το σπίτι όπου διαμένει, βρέθηκαν προχτές το πρωί εκπρόσωποι σωματείων και φορέων, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους αλλά και την ξεκάθαρη θέση ότι δεν θα επιτρέψουν να μείνει στον δρόμο καμία εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Πρόκειται για μονογονεϊκή οικογένεια, με τη μητέρα μακροχρόνια άνεργη με πολλά προβλήματα υγείας, η οποία αυτήν τη στιγμή δεν παίρνει ούτε καν το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης επειδή η κόρη της δούλεψε κάποια μεροκάματα στον επισιτισμό. Το σπίτι ανήκε στον πρώην σύζυγό της και εκπλειστηριάστηκε για χρέη του ιδίου. Τους τελευταίους 6 μήνες, μετά από παρεμβάσεις των σωματείων προς το fund, η οικογένεια συνέχισε να διαμένει στο σπίτι με ένα συμβολικό ενοίκιο μέχρι να βρει σπίτι.

Οι αστυνομικές δυνάμεις, λοιπόν, που προφανώς είχαν εντολές να διασφαλίσουν ότι θα πραγματοποιηθεί η έξωση, εγκλώβισαν προχτές και απειλούσαν με αυτόφωρο όσους κινητοποιούνταν ειρηνικά, υπερασπιζόμενοι τη λαϊκή κατοικία. Ανάμεσά τους στελέχη του ΚΚΕ και εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον δήμο Θέρμης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» έκαναν παρέμβαση στον δήμο ζητώντας να βρει λύση, με την οποία θα προστατευτεί η οικογένεια και θα διασφαλιστεί η διαμονή της μέχρι να βρει σπίτι να νοικιάσει.

Τελικά, κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση σωματείων και φορέων, εξασφαλίστηκε ο αναγκαίος χρόνος ώστε η οικογένεια να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια τη διαδικασία εκκένωσης του σπιτιού.

Η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε την απαράδεκτη επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας. «Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με την καταστολή και την τρομοκρατία θα εμποδίσει την υπεράσπιση λαϊκών κατοικιών από το λαϊκό, εργατικό κίνημα», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ