Τετάρτη 24 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ναυαγός Μοναχός» το νέο τραγούδι του Μ. Σεβίλογλου

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην Ολλανδία, ο Μάκης Σεβίλογλου επιστρέφει συνθετικά, με ένα λαϊκό τραγούδι, «Ναυαγός Μοναχός», τραγουδισμένο μοναδικά από τον Βασίλη Λέκκα, σε στίχους Αρη Αποστολόπουλου.

Οπως σημειώνεται, πρόκειται για «ένα αργό μερακλίδικο τσιφτετέλι με αιχμηρούς κι αλληγορικούς στίχους, γραμμένους την περίοδο της Covid-19, που πραγματεύεται όλη τη μοναξιά που ζήσαμε μες στη δυστοπική εκείνη περίοδο, αλλά και το σημερινό γίγνεσθαι του παραλόγου.

Ατμόσφαιρα που αποδίδεται με μοναδικό τρόπο και στο καταπληκτικό video που γυρίστηκε κάπου στη Θεσσαλία με έναν πρωταγωνιστή - έκπληξη.

Το τραγούδι σε παραγωγή της Kyklos Records, ολλανδικής εταιρείας ιδρυμένης από τον ίδιο τον συνθέτη και τον Ολλανδό συνεργάτη του Caspar Falke, φιλοδοξεί να αγαπηθεί από το φιλόμουσο ακροατήριο, σε μια εποχή που το λαϊκό τραγούδι θεωρείται περιθωριακό, κυνηγημένο κι αντιμετωπίζεται ως μια τελειωμένη ιστορία!».

Συντελεστές: Δημήτρης Λάππας (άταστη κιθάρα - κιθάρες led - ρυθμικές κιθάρες - ηλεκτρικό μπάσο - programming), Παναγιώτης Στεργίου (τζουράς), Γιάννης Πούλιος (βιολιά - βιόλα), Νώντας Κυργιάκης (νταούλια, νταρμπούκες - ρεκ), Μάκης Σεβίλογλου, Στέφανος Σεβίλογλου, Πάνος Καραγιώργος (φωνητικά).

Σενάριο, σκηνοθεσία video: Δημήτρης Βαβλιάρας. Εμφανίζεται ο Κώστας Τζαναμπέτης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ