Πέμπτη 25 Απρίλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Νίκη τίτλου η ΑΕΚ

Eurokinissi Sports

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη κερδισμένη της 7ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League, καθώς χάρη στην επιβλητική νίκη της επί του Παναθηναϊκού αύξησε στους 4 βαθμούς τη διαφορά της απ' αυτόν στην κορυφή, ενώ παράλληλα αποσπάστηκε και από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οι οποίοι άφησαν βαθμούς σε Λαμία και Χαριλάου.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ νίκησε 3-0 τον Παναθηναϊκό (Ελίασον 7', 69', Πόνσε 38') και έκανε αποφασιστικό βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου, φτάνοντας τους 75 βαθμούς, με τους «πράσινους» να μένουν στους 71. Η «Ενωση» εκμεταλλεύτηκε την αρνητική εμφάνιση των «πρασίνων», ιδίως τα αμυντικά τους λάθη, και ουσιαστικά καθάρισε το ματς από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, για να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» στην επανάληψη ο μεγάλος της πρωταγωνιστής, Ελίασον, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Πολύτιμο έδαφος στη μάχη του τίτλου έχασε και ο 3ος ΠΑΟΚ, που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τη Λαμία εκτός έδρας. Μάλιστα ο «Δικέφαλος του Βορρά» λίγο έλειψε να γνωρίσει και την ήττα, καθώς οι γηπεδούχοι χάρη στο γκολ του Σλίβκα (45'+4) είχαν το προβάδισμα μέχρι και το 10ο λεπτό των καθυστερήσεων, τότε όμως ισοφάρισε ο Σβαμπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαμία διαμαρτύρεται έντονα για τη διαιτησία, καθώς τελείωσε τον αγώνα με 9 παίκτες, λόγω αποβολής των Αμαράλ και Σλίβκα στο 90'+1.

Ισχυρό πλήγμα στην προσπάθειά του για κατάκτηση του πρωταθλήματος δέχτηκε και ο 4ος Ολυμπιακός, που ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι «ερυθρόλευκοι» άσκησαν σημαντική πίεση αλλά δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις περισσότερες από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν (τους ακυρώθηκε μάλιστα και γκολ στο 8', λόγω επιθετικού φάουλ), ενώ βρέθηκαν και πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (48') με γκολ που σημείωσε ο «συνήθης ύποπτος» Μορόν για τους γηπεδούχους. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, με τον Ζ. Μαρτίνς να ισοφαρίζει στο 53', ωστόσο στο υπόλοιπο του αγώνα οι φιλοξενούμενοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την ανατροπή.

Η βαθμολογία: ΑΕΚ 75, Παναθηναϊκός 71, ΠΑΟΚ 68, Ολυμπιακός 67, Αρης 49, Λαμία 35 (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο)


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ