Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE
«Θρυλική» πρόκριση στον τελικό για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν στην «ΟPAP Arena» το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο στην 99χρονη ιστορία τους, κόντρα στη Φιορεντίνα

Eurokinissi Sports

Την πιο ένδοξη σελίδα μέχρι τώρα στην 99χρονη ιστορία του έγραψε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός, ο οποίος για πρώτη φορά προκρίθηκε σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σφραγίζοντας την παρουσία του στον τελικό του Conference League, που θα διεξαχθεί στην «ΟPAP Arena» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι «ερυθρόλευκοι» στη ρεβάνς για τα ημιτελικά της διοργάνωσης στο «Γ. Καραϊσκάκης» νίκησαν και πάλι την Αστον Βίλα, με 2-0, και χάρη στην πρώτη εντυπωσιακή νίκη τους στην Αγγλία με 4-2 προκρίθηκαν πανηγυρικά στον τελικό. Εκεί στις 29 Μάη θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα (απέκλεισε τη βελγική Μπριζ), διεκδικώντας το πρώτο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο. Σημειωτέον, η ομάδα του Πειραιά έγινε η δεύτερη στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο συλλόγων που θα δώσει το «παρών» σε ευρωπαϊκό τελικό, μετά τον Παναθηναϊκό που το 1971 έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, όπου ηττήθηκε από τον Αγιαξ.

Η πρόκριση του Ολυμπιακού, που είχε και πάλι ως πρωταγωνιστή τον Ελ Κααμπί, ο οποίος σκόραρε τα δύο γκολ (10', 78') και πέτυχε στα δύο ματς των ημιτελικών 5 γκολ σε σύνολο 6, έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς από τους φίλους της ομάδας τόσο στον Πειραιά όσο και σε μια σειρά άλλες πόλεις της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ