Παρασκευή 3 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ - ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Πάσχα με ... μακαρονάδα

Την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής διεκδικεί σήμερα ο Παναθηναϊκός, κόντρα στη Μακαμπί

Με πίστη ότι θα γυρίσουν έχοντας το τρόπαιο στα χέρια τους αλλά και σκεπτικισμό σχετικά με την αξιοπιστία της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του μάχη σήμερα στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκα αντιμετωπίζοντας στην Μπολόνια τη Μακαμπί Τελ Αβίβ (19.00, ΤV MAGIK). Στόχος των «πρασίνων» η νίκη, που θα τους φέρει πιο κοντά στον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης αφού θα τους οδηγήσει στον μεγάλο τελικό της Κυριακής του Πάσχα. Κατά την αναχώρησή τους οι παίκτες του «τριφυλλιού», αν και αναγνώρισαν το δύσκολο της αποστολής τους, εντούτοις φάνηκαν αισιόδοξοι για την επιτυχή έκβαση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ντέγιαν Μποντίρογκα: «Είχαμε το καλύτερο ρεκόρ της Ευρωλίγκα. Ο αγώνας με τη Μακαμπί είναι δύσκολος. Την αντιμετωπίσαμε τα τελευταία δύο χρόνια στους τελικούς και είχαμε μία νίκη και μία ήττα. Είναι η ίδια ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια, με τη μόνη διαφορά ότι έχει προστεθεί και ο Μπεσόκ. Είναι δύσκολη ομάδα, αλλά έχουμε πολλές πιθανότητες να νικήσουμε και να πάμε στον τελικό».

Πάντως, από πλευράς διοικούντων εκφράζονται αμφιβολίες για την αξιοπιστία της διοργάνωσης, ιδιαίτερα μετά τις τεταμένες σχέσεις ΠΑΟ-ΟΥΛΕΜΠ εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε με τα εισιτήρια. «Εχουμε αμφιβολίες για τη διοργάνωση, αφού η ΟΥΛΕΜΠ μας χρωστάει 1,2 δισ. και ελπίζω αυτή η κόντρα να μη μεταφερθεί στο γήπεδο και να μη μας στοιχίσει από τη διαιτησία. Φεύγουμε με την ελπίδα να φέρουμε το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο. Θέλουμε να καταξιωθεί ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό μπάσκετ», δήλωσε ο δεύτερος ισχυρός άντρας της ΚΑΕ, Θανάσης Γιαννακόπουλος.

Χωρίς φαβορί

Η έλλειψη της ομάδας-φαβορί είναι το βασικό στοιχείο του φετινού Φάιναλ Φορ, στο οποίο συμφώνησαν και οι τέσσερις προπονητές των συμμετεχόντων. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου δήλωσε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για την παρουσία του Παναθηναϊκού στην Μπολόνια, ενώ τόνισε ότι η κόντρα με τη Μακαμπί είναι ανοιχτή σε όλα τα προγνωστικά. «Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα διοργάνωση, γιατί δε νομίζω πως υπάρχει φαβορί, εκτός ίσως από την Κίντερ, που παίζει στην έδρα της», είπε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και αναφέρθηκε στον ημιτελικό με τη Μακαμπί: «Παίζουμε με μια ομάδα την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά. Τα πάντα μπορεί να συμβούν σε ένα παιχνίδι ζωής ή θανάτου. Είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά νομίζω ότι πλέον είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για να κερδίσουμε ξανά».

Στη... γνωριμία των δυο ομάδων από τις συναντήσεις τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε ο προπονητής της Μακαμπί, Ντέιβιντ Μπλατ. «Παίξαμε στα δύο τελευταία Φάιναλ Φορ και είχα την ευκαιρία να συναντήσω κάποιες φορές τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ανυπομονούμε να παίξουμε ένα σπουδαίο παιχνίδι την Παρασκευή. Η ομάδα μου βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Εγώ και οι παίκτες μου έχουμε πολύ υψηλό κίνητρο να δώσουμε όλο μας τον εαυτό σε αυτό που φαίνεται ως το καλύτερο Φάιναλ Φορ από πλευράς ποιότητας εδώ και χρόνια».

«Μονομαχία»... σπαγγέτι

Η ιταλική κόντρα μεταξύ της Κίντερ Μπολόνια και της Μπενετόν Τρεβίζο (21.30, TV MAGIK) συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη γειτονική χώρα. Η Κίντερ έχει τον πρώτο λόγο εξαιτίας και της έδρας της, αλλά όμως οι «πράσινοι» του Τρεβίζο δηλώνουν έτοιμοι για επιστροφή στις διακρίσεις.

Στο πλεονέκτημα της έδρας αναφέρθηκε ο προπονητής της Κίντερ, Ετόρε Μεσίνα. «Για μας είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε το τρόπαιο ξανά, διότι εκπροσωπούμε την Μπολόνια και ολόκληρο το κίνημα του μπάσκετ σε αυτή την πόλη. Ολοι θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο. Εμείς θα παίξουμε κόντρα σε μια ομάδα που μας έχει κερδίσει τρεις φορές φέτος, αλλά θα κάνουμε το παν για να σηκώσουμε ένα ακόμα κύπελλο».

Πιο λακωνικός ήταν ο τεχνικός της Μπενετόν, Μάικ Ντ' Αντόνι: «Είμαστε ευτυχείς που φτάσαμε στο Φάιναλ Φορ, αλλά δε θα σταματήσουμε εδώ. Θέλουμε να φτάσουμε έως το τέλος και δυστυχώς θα πρέπει να κερδίσουμε την Κίντερ για να τα καταφέρουμε».

  • Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 του Μάη (ΠΑΣΧΑ) και θα αρχίσει στις 21.30 (ΤV MAGIK). Υπενθυμίζεται ότι στη φετινή διοργάνωση δεν υπάρχει μικρός τελικός.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ