Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
Δεν φιμώνεται η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό

Παρά τις απαγορεύσεις, τους εκβιασμούς, τις κυρώσεις και τις άλλες απεγνωσμένες προσπάθειες της διοργανώτριας αρχής EBU με στόχο να ξεπλυθεί το κράτος - δολοφόνος, οι διαμαρτυρίες για τη γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων εκφράστηκαν με τον πιο ηχηρό τρόπο μέσα και έξω από τον συναυλιακό χώρο της Γιουροβίζιον στην πόλη Μάλμε της Σουηδίας.

Την Πέμπτη στο Μάλμε χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις κρατώντας παλαιστινιακές σημαίες, ενώ αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και τη μέρα του τελικού.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με βίντεο στα social media, την ώρα που η τραγουδίστρια που εκπροσωπεί το Ισραήλ παρουσίαζε το τραγούδι της στον ημιτελικό της Πέμπτης, αρκετοί θεατές αντέδρασαν με αποδοκιμασίες και γιουχαρίσματα, ενώ πολλοί φώναζαν «Free Palestine». Σύμφωνα με καταγγελίες, αυτό οδήγησε την EBU να επιστρατεύσει ψεύτικα χειροκροτήματα για να καλύψει την κατακραυγή κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης, ώστε να μην ακούγονται οι αποδοκιμασίες στους δέκτες των τηλεθεατών. Ακόμα, αστυνομικοί «περιπολούσαν» μέσα στον συναυλιακό χώρο, απομακρύνοντας θεατές που κρατούσαν παλαιστινιακές σημαίες.

Επίσης, η μετάδοση του χθεσινού ημιτελικού από τη δημόσια τηλεόραση του Βελγίου διακόπηκε προς στιγμήν και στην οθόνη εμφανίστηκε ένα μήνυμα συνδικάτων που ανέφερε:

«Πρόκειται για συνδικαλιστική δράση. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Αυτός είναι ο λόγος που σταματάμε την εικόνα για μια στιγμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ