Σάββατο 11 Μάη 2024 - Κυριακή 12 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αποχαιρετούν τον Γιάννη Αυλωνίτη

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ΦΩΤΟ

Η Τομεακή Επιτροπή Νότιων Συνοικιών της ΚΟ Αττικής και η ΚΟ Ταύρου του ΚΚΕ αποχαιρετούν με θλίψη τον σύντροφο ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ.

Ο Γιάννης Αυλωνίτης γεννήθηκε στις 5/3/1942 στην Κέρκυρα, στο χωριό Περουλάδες. Από παιδί ήρθε αντιμέτωπος με την κοινωνική αδικία, βλέποντας τους πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Κέρκυρας εκείνη την εποχή. Από μικρή ηλικία δούλευε ως ηλεκτρολόγος και παράλληλα πήγαινε σε νυχτερινό σχολείο. Το 1958 μετακόμισε στην Αθήνα και εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος σε οικοδομές, και αργότερα στον ΟΤΕ, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Από το 1974 που οργανώθηκε στο ΚΚΕ υπηρέτησε τον σκοπό του Κόμματος από διάφορες χρεώσεις, τόσο στον χώρο δουλειάς του, όπου υπήρξε Γραμματέας της ΚΟΒ ΟΤΕ, όσο και αργότερα, μετά τη συνταξιοδότησή του, στην Εδαφική Οργάνωση του Ταύρου, ως Γραμματέας της ΚΟΒ Ταύρου, μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής και του Γραφείου της Αχτίδας Νότιων Συνοικιών της ΚΟ Αθήνας. Ακόμα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την υποστήριξη των τηλεφωνικών κέντρων στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, στον «Ριζοσπάστη», στη «Σύγχρονη Εποχή» και σε πολλά κομματικά γραφεία.

Στη δύσκολη περίοδο της αντεπανάστασης στάθηκε αταλάντευτος στην υπεράσπιση των ιδανικών και των αρχών λειτουργίας του Κόμματος, κόντρα στην προσπάθεια διάλυσής του. Ξεχώριζε πάντα για την προσπάθειά του να στηρίξει τους νέους συντρόφους και να αναπτύσσει αγωνιστικούς δεσμούς με τους εργαζόμενους. Σε όλη του την κομματική ζωή ήταν μέσα στους αγώνες του Κόμματος, ακόμα και τα τελευταία χρόνια, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η ΤΕ Νότιων Συνοικιών και η ΚΟ Ταύρου εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις κόρες, στα εγγόνια και σε όλους τους οικείους του συντρόφου Γιάννη.

  • Στη μνήμη του συντρόφου ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΛΩΝΙΤΗ, ο Σταύρος και η Βάσω Παπακυριάκου προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Β' Διαμερίσματος Πειραιά.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ