Τρίτη 14 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φωτιές μέσα στο Σαββατοκύριακο

Eurokinissi

Πολλές φωτιές ξέσπασαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, που ευτυχώς δεν πήραν πολύ μεγάλες διαστάσεις μετά την έγκαιρη παρέμβαση των πυροσβεστών. Υπό έλεγχο τέθηκε την Κυριακή πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου σε δασική περιοχή της Ρόδου, συγκεκριμένα στον Αίθωνα μεταξύ των κοινοτήτων Αρχαγγέλου και Μαλώνας. Η ανησυχία ήταν μεγάλη, καθώς η φωτιά έκαιγε ανεξέλεγκτη την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης. Λόγω των καιρικών συνθηκών, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντών παρέμειναν σε επιφυλακή στο σημείο για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Στο σημείο επιχείρησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 48 πυροσβέστες και 15 οχήματα, μαζί με εθελοντές, ενώ ο δήμος απηύθυνε έκκληση σε εθελοντές που διαθέτουν χωματουργικά μηχανήματα και βυτιοφόρα να σπεύσουν στο σημείο.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε φορτηγάκι εν κινήσει στο 98ο χλμ. της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Πατρών στο ρεύμα κατεύθυνσης προς Πάτρα. Λόγω του συμβάντος διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε. Για την κατάσβεση επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 3 οχήματα.

Επίσης χτες ελέγχθηκε γρήγορα και πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση, επί της Λεωφόρου Σχιστού στο Πέραμα Αττικής. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν 61 πυροσβέστες με ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 17 οχήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ