Τετάρτη 15 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΔΣΝΑ
Καταδίκασε τη διαχείριση απορριμμάτων σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων

Από παλιότερη κινητοποίηση για το κλείσιμο της υγειονομικής «βόμβας» της χωματερής της Φυλής
Από παλιότερη κινητοποίηση για το κλείσιμο της υγειονομικής «βόμβας» της χωματερής της Φυλής
Τη Δευτέρα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) με θέμα την εκλογή της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου. Στη συνεδρίαση αυτή έκανε παρέμβαση ο Βαγγέλης Σίμος, αγωνιστής δήμαρχος Πετρούπολης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ξεκινώντας ο Β. Σίμος τόνισε πως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι πρωτίστως πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ζήτημα, όπως παρουσιάζεται. Στην παρέμβαση του στάθηκε στη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου στην προηγούμενη θητεία, όπου είχε καταστεί πλήρως διακοσμητικό με τις αντιλαϊκές αποφάσεις να λαμβάνονται από την Εκτελεστική Επιτροπή με διαδικασίες fast track.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρά τα συνεχή αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ούτε καν οι ημερήσιες διατάξεις των συνεδριάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν στέλνονταν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Σημείωσε πως άμεσα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα η επιδημιολογική μελέτη για την ΟΕΔΑ της Δυτικής Αττικής, που κρατιέται κρυμμένη στα συρτάρια. Βέβαια υπάρχουν ήδη μια σειρά στοιχεία που καταδεικνύουν τη διαχρονική και τεράστια ζημιά που έχει γίνει στη Δυτική Αττική και στη Δυτική Αθήνα για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και το περιβάλλον. Στο Διοικητικό Συμβούλιο είπε πως πρέπει να συζητηθούν οι σοβαρές αντιλαϊκές εξελίξεις όπως η συνέχιση της λειτουργίας και επέκταση της χωματερής στη Φυλή, η χωροθέτηση ανενεργών λατομείων στη Δυτική Αττική, η προώθηση της καύσης απορριμμάτων. Ολοκληρώνοντας υπογράμμισε πως οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και το επόμενο διάστημα θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για διαχείριση των απορριμμάτων σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων και όχι των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό και για αυτούς τα σκουπίδια είναι «χρυσός».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα... (2022-08-02 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση της ΝΔ και οι εκλεκτοί της στην Περιφέρεια συνεχίζουν το έγκλημα της χωματερής εν μέσω πανδημίας (2020-11-06 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενάντια στις χωματερές (2020-02-21 00:00:00.0)
Ξεσηκωμός ενάντια στη νέα χωματερή στη Φυλή (2019-08-30 00:00:00.0)
Εκδήλωση με θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων (2019-03-21 00:00:00.0)
Συγκέντρωση με αίτημα τη διαχείριση σκουπιδιών με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες (2017-06-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ