Πέμπτη 16 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
2024 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Το ΚΚΕ η μοναδική δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης και οργάνωσης της πάλης του λαού

Περιοδεία στον Συνήγορο του Πολίτη πραγματοποίησε η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κατερίνα Γεράκη

Περιοδεία στον Συνήγορο του Πολίτη πραγματοποίησε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Κατερίνα Γεράκη, υποψήφια ευρωβουλευτή.

Η Κ. Γεράκη τόνισε στους εργαζόμενους την ανάγκη να ενισχυθεί το ΚΚΕ, η μοναδική φωνή αντιπολίτευσης μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο, αναδεικνύοντας τη στρατηγική ταύτιση των υπόλοιπων κομμάτων στα κρίσιμα ζητήματα. Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που ενημερώνει τον λαό, αποκαλύπτει τα σχέδια της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν και τους ξεσκεπάζει, η μοναδική δύναμη λαϊκής αντιπολίτευσης και οργάνωσης της πάλης του λαού για τις σύγχρονες ανάγκες του.

Η ψήφος στο ΚΚΕ αποτελεί φάρο ελπίδας για όλους τους λαούς της Ευρώπης, επεσήμανε. Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους αναδείχθηκε ότι πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και οι εξελίξεις που διαμορφώνουν οι ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις και τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, με την ΕΕ να πρωτοστατεί στην υποστήριξη του κράτος - δολοφόνου Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ενώ συμμετέχει και στον πόλεμο στην Ουκρανία, στη σύγκρουση με την καπιταλιστική Ρωσία, με τη στήριξη και τη συμφωνία της κυβέρνησης της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον ρόλο του ΣτΠ, με την Κ. Γεράκη να αναδεικνύει ότι οι λεγόμενες «ανεξάρτητες αρχές», όπως η Δικαιοσύνη και άλλοι φορείς της δημόσιας διοίκησης, λειτουργούν στο πλαίσιο του αντιδραστικού αστικού κράτους και της ΕΕ. Δεν συμβάλλουν δηλαδή στην αλλαγή της αντιδραστικής κατεύθυνσης και του χαρακτήρα της δημόσιας διοίκησης, έτσι ώστε να υπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού, αντίθετα με μια επίπλαστη «ανεξαρτησία» απορροφούν και εκτονώνουν τελικά μέρος της λαϊκής δυσαρέσκειας, στηρίζουν το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οι εργαζόμενοι του ΣτΠ ανέφεραν στη συζήτηση τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας των μισθολογικών απωλειών των τελευταίων χρόνων, και κατήγγειλαν το αντιδραστικό πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης στοχοθεσίας στον δημόσιο τομέα. Αναδείχθηκε μέσα από αυτά τα ζητήματα η ανάγκη συσπείρωσης και ενίσχυσης του σωματείου τους, προκειμένου μέσα από τον αγώνα τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ