Σάββατο 18 Μάη 2024 - Κυριακή 19 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»
Με απόφαση - ντροπή μπαίνει σε «πριβέ» λειτουργία, μόνο για τους VIP του Conference League!

Από τη μία ο συνωστισμός στα Επείγοντα (φωτ. από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς»)...
Από τη μία ο συνωστισμός στα Επείγοντα (φωτ. από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς»)...
Σε τριήμερη 24ωρη ετοιμότητα (!) πρόκειται να μπει με απόφαση κυβέρνησης και διοίκησης το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Αττικής, ο «Ευαγγελισμός», ώστε να εξυπηρετεί κατά απόλυτη προτεραιότητα τους επισήμους του τελικού του Conference League.

Υπενθυμίζεται ότι ο τελικός πρόκειται να διεξαχθεί στις 29 Μάη στην «OPAP Arena» της Νέας Φιλαδέλφειας και, στο πλαίσιο των προετοιμασιών, η διοίκηση του «Ευαγγελισμού» ενημερώνει τους εργαζόμενους ότι το νοσοκομείο τίθεται σε 24ωρη ετοιμότητα κατά τις 28, 29 και 30/5 για την αντιμετώπιση των VIP (διαπιστευμένων και φιλάθλων) που θα διαμένουν στα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρετάνια», «Grand Hyatt» και «Marriot Athens».

Σύμφωνα λοιπόν με τις οδηγίες που καταγράφονται στο συγκεκριμένο έγγραφο, τα περιστατικά τα οποία θα προσέλθουν «θα καταγράφονται σε ξεχωριστή λίστα στο Γραφείο Κινήσεως και θα έχουν απόλυτη προτεραιότητα στην εξέτασή τους και στη διεξαγωγή όλων των απαραίτητων εξετάσεων, εφόσον χρειαστεί».

Με αφορμή το έγγραφο η Δήμητρα Σταματέλου, υποψήφια ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και παθολόγος στον «Ευαγγελισμό», δηλώνει:

«Η διοίκηση του Νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" καλεί το προσωπικό σε 24ωρη και 3ήμερη ετοιμότητα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι VIP πλούσιοι ένοικοι των ακριβών ξενοδοχείων του κέντρου της Αθήνας.

...και από την άλλη νοσοκομεία για VIP πελάτες των μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας
...και από την άλλη νοσοκομεία για VIP πελάτες των μεγάλων ξενοδοχείων της Αθήνας
Σε ένα νοσοκομείο που λειτουργεί με δεκάδες κενά προσωπικού, που εφημερεύει σχεδόν καθημερινά (σε γενική και πρωινή εφημερία), με τους ασθενείς να στοιβάζονται στα Επείγοντα, να περιμένουν ώρες ολόκληρες σε φορεία και στους διαδρόμους, προκειμένου να εξεταστούν και να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, και η εισαγωγή μπορεί να γίνει την επόμενη μέρα το βράδυ. Σε ένα νοσοκομείο που το προσωπικό είναι στα όρια των αντοχών του, με burn-out, με παραιτήσεις λόγω της εντατικοποίησης, και που ο μισθός του νοσηλευτικού προσωπικού είναι λιγότερος από όσα θα πληρώσουν οι VIP "ασθενείς" για τη διαμονή τους.

Μόνο η ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει την απόλυτη προτεραιότητα που καλεί η διοίκηση να δώσουμε με κριτήρια αξιωμάτων και τίτλων, και όχι πραγματικού επείγοντος. Την ίδια ώρα οι εικόνες των στοιβαγμένων ασθενών και του πανικόβλητου προσωπικού να τρέχει να προλάβει να περιθάλψει είναι η "κανονικότητα" για τους πολλούς σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι αφήνουν τελευταίες τις ανάγκες του λαού για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού προτεραιότητα έχουν οι φιέστες, τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και η εξυπηρέτηση των εχόντων. Μόνο ο λαός μπορεί να αντιστρέψει αυτήν την κατάσταση προς όφελός του, με κριτήριο τις δικές του ανάγκες, τη ζωή και την υγεία του».

«Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στην Υγεία από υπουργείο και διοικήσεις είναι επικίνδυνη για την υγεία του λαού, αφού προτεραιότητα έχει ο ελίτ τουρισμός και όχι οι ασθενείς που έχουν χρυσοπληρώσει πολλές φορές - με εισφορές, άμεσους και έμμεσους φόρους - για την υγεία τους», σημειώνει με τη σειρά του ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Γιώργος Φερεντίνος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ