Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΣΓΜΕ
«Με τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών δεν παίζουμε»

«Η μόρφωση, η παιδαγωγική διαδικασία, η κοινωνικοποίηση και η ζωή των παιδιών μας δεν μπορούν να μπαίνουν συνεχώς στο ζύγι κόστος - όφελος», δηλώνει το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το «Ψηφιακό Σχολείο». Την περασμένη Παρασκευή ο Πρωθυπουργός και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εξήγγειλαν μεταξύ άλλων ψηφιακά φροντιστήρια στα μαθήματα από την Α' Δημοτικού μέχρι τη Γ' Λυκείου και για τις πανελλαδικές εξετάσεις, στο όνομα της αντιμετώπισης «κοινωνικών και περιφερειακών ανισοτήτων» και ψηφιακές τάξεις για διδασκαλία μαθημάτων «που δεν καλύπτονται από τις διαθέσιμες στην περιοχή ειδικότητες».

Η ΑΣΓΜΕ παραθέτει αυτονόητες σύγχρονες ανάγκες απέναντι στα όσα φέρνει το «Ψηφιακό Σχολείο» και γενικότερα η πολιτική στην Παιδεία και σημειώνει:

«Αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση φέρνει ουσιαστικά τηλεκπαίδευση για τα απομακρυσμένα σχολεία.

Αντί για έγκαιρη και ολοκληρωμένη ενισχυτική διδασκαλία μέσα από τη διά ζώσης παιδαγωγική επαφή εκπαιδευτικού - μαθητή, η κυβέρνηση φέρνει ψηφιακά φροντιστήρια.

Αντί για ολοκληρωμένη μόρφωση, η κυβέρνηση μέσα από τις εξετάσεις Pisa ανοίγει τον δρόμο για την κατηγοριοποίηση των σχολείων.

Κόστος - όφελος ακόμα και στα σχολικά γεύματα αφού δεν καλύπτονται όλα τα σχολεία της χώρας και πλέον σε πολλές περιπτώσεις είναι αμφίβολη και η ποιότητά τους, με τελευταίο περιστατικό την τροφική δηλητηρίαση αρκετών μαθητών στη Λαμία».

«Φτάνει πια! Με τη ζωή, τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών δεν παίζουμε», δηλώνει η ΑΣΓΜΕ, διεκδικώντας το αυτονόητο: «Δασκάλους και καθηγητές από το πρώτο κουδούνι του Σεπτέμβρη σε κάθε σχολείο της χώρας. Πρέπει άμεσα με ευθύνη της κυβέρνησης να καλυφθούν τα κενά των σχολείων με όλο το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό και βοηθητικό προσωπικό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ