Τρίτη 21 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΜΙΑ
Μεγάλη φωτιά σε εταιρεία τροφίμων που ενέχεται στην ομαδική δηλητηρίαση μαθητών

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τροφίμων «Γιαννίτσης ΑΕ» στη Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙΠΕ) της Λαμίας σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Μάη.

Διερευνάται ο τρόπος που ξεκίνησε η πυρκαγιά από τον χώρο των αποθηκών πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις.

Πρόκειται για την επιχείρηση που εμπλέκεται στην υπόθεση, μετά την καταγγελία γονέων, ομαδικής τροφικής δηλητηρίασης τουλάχιστον 63 μαθητών 7 δημοτικών σχολείων της Λαμίας, που κατανάλωσαν σχολικά γεύματα τις προηγούμενες μέρες.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν ισχυρή πυροσβεστική δύναμη από τη Στερεά και τη Θεσσαλία, καθώς επίσης υδροφόρες και μηχανήματα έργου του δήμου Λαμιέων, που έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα στους χώρους της αποθήκης, αλλά και σε οχήματα που βρίσκονταν παρκαρισμένα εκεί, ενώ υπήρχαν συνεχείς εκρήξεις από εύφλεκτα υλικά. Επίσης η φωτιά επεκτάθηκε και έκαψε τον χώρο που στεγάζονταν τα γραφεία της επιχείρησης. Σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίαζαν οι εγκαταστάσεις χτες το πρωί και διαρροές των ιδιοκτητών της επιχείρησης, από τη φωτιά γλίτωσε το τμήμα που στεγάζεται η μονάδα παραγωγής, καθώς και εμπορεύματα που βρίσκονταν φορτωμένα σε φορτηγά για παράδοση.

Για την υπόθεση παραγγελία προς την διευθύνουσα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας έδωσε χτες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, για «να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας (...) στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ