Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ
Ο αγώνας των απεργών έσπασε την αδιαλλαξία της εργοδοσίας

Τέταρτη μέρα απεργίας σήμερα, με τους εργαζόμενους να αποφασίζουν τα επόμενα βήματά τους

Οι απεργοί έξω από τα γραφεία της εταιρείας
Οι απεργοί έξω από τα γραφεία της εταιρείας
Την αδιαλλαξία της εργοδοσίας έσπασε το αγωνιστικό σθένος των απεργών εργατοτεχνιτών και μηχανικών στο έργο κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό, της εταιρείας «ΑΒΑΞ», οι οποίοι σήμερα συμπληρώνουν τέσσερις μέρες απεργίας και χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία της στο Μαρούσι.

Εκεί, κάτω από την πίεση των απεργών, η εργοδοσία στο μεγαλύτερο εργοτάξιο της χώρας, όπως αυτοδιαφημίζεται, η οποία μέχρι τώρα απέρριπτε κάθε συζήτηση για τα αιτήματα που διεκδικούν οι εργαζόμενοι, δέχτηκε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, εκφράζοντας τη στήριξή τους στον μεγάλο αυτό αγώνα τους, ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Γάκιας, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, μαζί με μέλη της διοίκησης του Συνδικάτου, ο Ηλίας Τσιμπουκάκης, πρόεδρος του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ), και ο Δημήτρης Μπάτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (ΟΜΕ).

Πριν τη συγκέντρωση, μάλιστα, απεργοί είχαν δώσει ραντεβού στον σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη και από εκεί πραγματοποίησαν μοτοπορεία μέχρι τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Μοτοπορεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας
Μοτοπορεία στην Αθήνα, στο πλαίσιο της χθεσινής απεργίας
Στη συνάντηση η εργοδοσία προσπάθησε να κερδίσει χρόνο, αλλά και να καλλιεργήσει διαιρέσεις μεταξύ των εργαζομένων. Τις μεθοδεύσεις αυτές ακύρωσε η αντιπροσωπεία των απεργών, εκφράζοντας καθαρά τις αγωνιστικές διαθέσεις που υπάρχουν και τη συσπείρωση γύρω από το Σωματείο τους.

Σήμερα, τέταρτη μέρα απεργίας, το Σωματείο Εργαζομένων στο Εργο προχωρά σε Γενική Συνέλευση, όπου οι εργαζόμενοι θα αποφασίσουν για την παραπέρα δράση τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι σε προηγούμενες μαζικές Γενικές Συνελεύσεις έχουν αποφασίσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από τη Δευτέρα 20 Μάη, απαιτώντας: 15% αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα, 10% επίδομα υπόγειων εργασιών, 5ήμερο - 8ωρο, μέτρα υγείας και ασφάλειας. Τονίζουν ότι δεν θα ανεχτούν να δουλεύουν 12ωρα - 13ωρα και 6ήμερα, με άθλιες συνθήκες εργασίας, στο λιοπύρι ή στο βάθος μιας «γαλαρίας», την ίδια στιγμή που βλέπουν τους κατασκευαστικούς ομίλους προκλητικά να ανακοινώνουν τα νέα ρεκόρ κερδών, τα οποία σπάνε το ένα μετά το άλλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ