Πέμπτη 23 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2024 ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2024
Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» για τρίτη χρονιά!

Πιάνοντας το νήμα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις της νεολαίας, οι φοιτητές ανέδειξαν ξανά πρώτη την «Πανσπουδαστική ΚΣ»

Μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής ότι η επίθεση στα δικαιώματα των φοιτητών θα βρίσκει απέναντί της ένα ακόμα πιο μαχητικό φοιτητικό κίνημα με «σημαία» του τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας έστειλαν οι κάλπες των φοιτητικών εκλογών που έγιναν χθες στους Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Οι φετινές φοιτητικές εκλογές αποτέλεσαν έναν μεγάλο αγωνιστικό σταθμό, που έπιασαν το νήμα από τις ελπιδοφόρες, μεγαλειώδεις διαδηλώσεις και φοιτητικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος, τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται πολύμορφα και δείχνουν ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μπορούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, την παράταξή της, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, των ιδιωτικών πανεπιστημίων, της υποβάθμισης των σπουδών και των πτυχίων. Να δυναμώσουν τους Φοιτητικούς Συλλόγους, που αποδείχθηκαν η δύναμή τους.

Η ενίσχυση της «Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας» εκφράζει τον πανελλαδικό συντονισμένο αγώνα όλων όσων απαιτούν ένα καλό, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, πτυχία με αξία! Οσων απαιτούν να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα στα Τέμπη. Οσων υψώνουν τη φωνή τους ενάντια στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού. Οσων στο δίλημμα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» παίρνουν αγωνιστική, αποφασιστική θέση για τις ανάγκες και τη ζωή τους!


Η πρωτιά της «Πανσπουδαστικής ΚΣ», το 2022 και το 2023, με το γκρέμισμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έδωσε νέα πνοή στο φοιτητικό κίνημα, αποτυπώθηκε σε σημαντικές κατακτήσεις για τους φοιτητές και τις ανάγκες τους, σε αναζωογόνηση της συλλογικής λειτουργίας πολλών Φοιτητικών Συλλόγων.

Ετσι συνεχίζουν οι φοιτητές, με 1η δύναμη την «Πανσπουδαστική» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γιατί όπως λέει το σύνθημά της «Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε»!

Από το πρωί στο «πόδι» οι φοιτητές

Και αυτό το κλίμα φάνηκε από το πρωί στις σχολές που πλημμύριζαν με κόκκινα γαρίφαλα, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, μήνυμα ενίσχυσης του συλλογικού αγώνα.

Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε σε δήλωσή του χθες το πρωί ο Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής αναφερόμενος στις εκλογές που ήταν σε εξέλιξη στα πανεπιστήμια της χώρας:

«Σήμερα μιλάει η πλειοψηφία των φοιτητών, που απορρίπτει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και διεκδικεί δημόσιες, δωρεάν, σύγχρονες σπουδές και πτυχία με αξία!

Σήμερα θα ακουστεί δυνατά πως οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν ξεχνούν και δε θα επιτρέψουν τη συγκάλυψη του εγκλήματος στα Τέμπη.

Σήμερα τα ελληνικά Πανεπιστήμια πλημμυρίζουν με φωνές αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Καλούμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να συμμετάσχουν μαζικά στις φοιτητικές εκλογές, όπως μαζικά αγωνίστηκαν όλη την χρονιά!


Eurokinissi

Με την ανάδειξη της "Πανσπουδαστικής ΚΣ" ξανά σε 1η δύναμη να δώσουν ηχηρό χαστούκι στην κυβέρνηση της ΝΔ και τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, που επιχειρεί να αλλοιώσει τη φωνή των φοιτητών.

Μαζί μάθαμε να παλεύουμε, μαζί ξέρουμε να νικάμε!

Με την ορμή των μεγάλων αγώνων, Πανσπουδαστική 1η δύναμη ξανά»!

Αυτό το κλίμα αποτυπώθηκε από τα πρώτα αποτελέσματα από τις καταμετρήσεις όταν έκλεισαν οι κάλπες. Παρά την πρωτοφανή προσπάθεια της ΝΔ και της παράταξής της της στα Πανεπιστήμια, της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να αντιστρέψουν το κλίμα στέλνοντας non paper στα ΜΜΕ, ότι τάχα η ΔΑΠ ήταν 1η δύναμη. Κι αυτό, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, ενώ κάποια ηλεκτρονικά μέσα έσπευσαν άκριτα να το αναπαράγουν χωρίς καν να ρίξουν μια ματιά στην ώρα για να καταλάβουν ότι δεν είχαν ξεκινήσει οι καταμετρήσεις! Βέβαια, το ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο από τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και από την αλήθεια και τη λογική είναι γνωστό!

Ο παλμός, τα συνθήματα, ο ενθουσιασμός στις μεγάλες σχολές της Αθήνας όλο και φούντωνε όσο περνούσαν οι ώρες και συνεχίζονταν οι καταμετρήσεις. Τα νέα έφταναν από τη μια στην άλλη σχολή για την πρωτιά της «Πανσπουδαστικής» και οι πανηγυρισμοί δεν σταματούσαν: «Αυτό δεν είναι κάλπη είναι περιβόλι - "Πανσπουδαστική" έχουν ψηφίσει όλοι»!

Στην Πάτρα

Με αισιοδοξία για ένα θετικό αποτέλεσμα για την ανάδειξη του ψηφοδελτίου με το γαρύφαλλο της «Πανσπουδαστικής» σε πρώτη δύναμη συνολικά στα δύο ΑΕΙ της Πάτρας δινόταν από χθες το πρωί η μάχη στους Συλλόγους τους.

Αυτό δηλωνόταν και από όλους όσοι είδαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ΠΚΣ στην πρώτη γραμμή των φοιτητικών και νεανικών αγώνων, από το να μην συγκαληφθεί τίποτα για το έγκλημα στα Τέμπη, μέχρι τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, τους αγώνες απέναντι στην εμπορευματοποίηση της Παιδείας, αλλά και απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων.

Αυτό εκφραζόταν και στο μαχητικό κλίμα που υπήρχε και στα δύο σχολεία που χρησιμοποιήθηκαν ως εκλογικά κέντρα στο κέντρο της Πάτρας για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά και στο χώρο του πρώην ΤΕΙ για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και όσες του Πατρών στεγάζονται εκεί.

Αυτό το μαχητικό και αισιόδοξο κλίμα συνεχίστηκε και με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από σχολές, μέσα σε δικαιολογημένους πανηγυρισμούς στους χώρους των εκλογικών κέντρων, με τις πρωτιές της «Πανσπουδαστικής» και μάλιστα με αυτοδυναμία, στις σχολές Λογοθεραπείας και Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αντίστοιχο ενθουσιασμό, προκάλεσε και η πρωτιά με αυτοδυναμία της ΠΚΣ στις σχολές Μηχανικών Περιβάλλοντος και Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων του ίδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος με έδρα το Αγρίνιο.

Τα συνολικά αποτελέσματα αναμένονταν έως αργά το βράδυ, αφού και οι κάλπες έκλεισαν αργότερα από τις 7 μ.μ. προκειμένου να διευκολυνθεί και η συμμετοχή των φοιτητών.

Στη Λάρισα

Στις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα η «Πανσπουδαστική» αναδείχθηκε ξανά πρώτη δύναμη, στέλνοντας έτσι ισχυρό μήνυμα απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν, μήνυμα διεκδίκησης των σύγχρονων αναγκών της νέας γενιάς. Μάλιστα οι δυναμικοί και πολύμορφοι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος οδήγησαν σε σημαντική αύξηση της συμμετοχής στις κάλπες αλλά και στην ενίσχυση της ΠΚΣ.

Ξεχώρισε η κατάκτηση, για πρώτη φορά, της πρωτιάς στο σύλλογο φοιτητών Βιοχημείας, όπου δεκάδες φοιτητές που βρέθηκαν στην καταμέτρηση ανέμιζαν σημαίες της Παλαιστίνης και φώναζαν συνθήματα όπως, «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται ούτε προσκυνά». Σε όλες τις σχολές η πρωτιά και η άνοδος της ΠΚΣ πανηγυρίστηκε με συνθήματα και πυρσούς μέχρι αργά το βράδυ.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πανηγυρικό κλίμα επικράτησε στις σχολές που η «Πανσπουδαστική ΚΣ» κατέγραψε πρωτιές, όπως σε Μαθηματικό, Φυσικό, Χημικό, Φαρμακευτική, Δασολογία, Παιδαγωγικό, Ιταλικό, Εικαστικό, Μουσουλμανικών Σπουδών, Γερμανικό.

Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, καταγράφοντας πρωτιές και στις σχολές της Κοζάνης και της Φλώρινας.

Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, η «Πανσπουδαστική ΚΣ» αναδείχθηκε πρώτη και αυτοδύναμη σε όλα τα πανεπιστημιακά τμήματα της Καβάλας, που πρόσφατα εντάχθηκαν στο ΔΠΘ, καθώς και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στην Αλεξανδρούπολη και στα Τμήματα Eλληνικής Φιλολογίας και Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ