Τετάρτη 29 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
CONFERENCE LEAGUE - TΕΛΙΚΟΣ
Ωρα τροπαίου για τον Ολυμπιακό

Οι «ερυθρόλευκοι» διεκδικούν απόψε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της Ιστορίας τους, κόντρα στη Φιορεντίνα στην «ΟPAP Arena»

Μπροστά στην πιο ιστορική στιγμή των 99 χρόνων ύπαρξής του βρίσκεται απόψε ο Ολυμπιακός, διεκδικώντας τον πρώτο ευρωπαϊκό του τίτλο στο ποδόσφαιρο ανδρών. Στον τελικό του φετινού Conference League στην «OPAP Arena» κόντρα στη Φιορεντίνα (22.00 - Μega / Cosmote Sport 1) οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να φτάσουν στη μεγαλύτερη μέχρι τώρα διάκριση για τον σύλλογο και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο συλλόγων. Είναι άλλωστε η μόλις δεύτερη φορά που ελληνική ομάδα διεκδικεί ευρωπαϊκό τρόπο, μετά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος το 1971 αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, κόντρα στον Αγιαξ.

Με πίστη για την υπέρβαση

Με εφαλτήριο την πορεία στο φετινό Conference League και κυρίως τη σπουδαία πρόκριση επί της Αστον Βίλα στα ημιτελικά της διοργάνωσης, στον Ολυμπιακό θέλουν αυτό το ευρωπαϊκό ταξίδι να ολοκληρωθεί με τον πιο ιδανικό τρόπο. Η υπέρβαση πλέον θεωρείται πιο εφικτή από ποτέ για την ομάδα του Πειραιά, βάσει και της εντυπωσιακά βελτιωμένης αγωνιστικής εικόνας που έχει δείξει το τελευταίο δίμηνο, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι τόνοι κρατιούνται μεν χαμηλά ενόψει του αποψινού τελικού, υπάρχει όμως αισιοδοξία για την επίτευξη μιας μοναδικής επιτυχίας.

Στις δηλώσεις του μπροστά στον τελικό ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Χοσέ Μεντιλίμπαρ, χαρακτήρισε το ματς ιστορική στιγμή για τον σύλλογο του Πειραιά και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Βάσκος προπονητής έπλεξε το εγκώμιο της Φιορεντίνα, κάνοντας λόγο για μια δυνατή ομάδα, που προέρχεται από ένα υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα, ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εικόνα της δικής του ομάδας, ενώ επεσήμανε ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει και στον τελικό να δείξει τη νοοτροπία νικητή που είχε σε κάθε ματς της διοργάνωσης μέχρι τώρα.


Eurokinissi

Στην ελληνική ομάδα δεν υπάρχουν προβλήματα απουσιών, με τον Μεντιλίμπαρ να έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Η δεύτερη ευκαιρία της Φιορεντίνα

Από την πλευρά της η Φιορεντίνα επιζητεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή της σε τελικό Conference League, να πετύχει αυτό που της στέρησε πέρυσι η Γουέστ Χαμ. Κόντρα στον Ολυμπιακό η ιταλική ομάδα διεκδικεί το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ιστορίας της, μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1961.

Για μία ακόμα σημαντική στιγμή στην Ιστορία της ομάδας του, όπου οι παίκτες του θα πρέπει να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις, μίλησε ο τεχνικός των «βιόλα», Βιτσέντζο Ιταλιάνο, στις δηλώσεις του ενόψει του τελικού. Οι παίκτες του, είπε, μετά την περσινή παρουσία τους θα εμφανιστούν πιο έμπειροι φέτος για τις προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν. Και χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή της ομάδας του, κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο που έχει αποδείξει την αξία του.

Εκτός αποστολής της ιταλικής ομάδας, αν και ταξίδεψε στην Αθήνα, είναι ο Ρικάρντο Σοτίλ, λόγω τραυματισμού του στην πλάτη.

Απροσπέλαστη η Νέα Φιλαδέλφεια

Την ίδια ώρα, ενόψει του αποψινού τελικού στην «OPAP Arena» τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί καθιστούν απροσπέλαστη τόσο την ίδια τη Νέα Φιλαδέλφεια όσο και τις όμορες περιοχές (Νέα Ιωνία, Μεταμόρφωση, Νέα Χαλκηδόνα, Ριζούπολη, Λαμπρινή), επιφέροντας σημαντική αναστάτωση στην καθημερινότητα των κατοίκων και των επαγγελματιών της περιοχής. Με βάση τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί, ο κύριος όγκος των φιλάθλων των δύο ομάδων θα μετακινηθεί με συρμούς του ΗΣΑΠ, με αφετηρίες το Φάληρο γι' αυτούς του Ολυμπιακού και το ΟΑΚΑ για τους Ιταλούς. Σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι συρμοί του ΗΣΑΠ από τις 18.00 σήμερα θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη μεταφορά φιλάθλων και δεν θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης από άλλους πολίτες.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και τα σχολεία σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία, ενώ ειδικά στην πρώτη, κάτοικοι και εργαζόμενοι που θα χρειαστεί να κινηθούν εντός των ζωνών ασφαλείας που έχουν δημιουργηθεί θα πρέπει να το κάνουν φέροντας σχετική άδεια. Φυσικά, ενόψει του αγώνα θα υπάρξουν και σημαντικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και απαγορεύσεις για την κίνηση και στάθμευση, τόσο σε κεντρικούς δρόμους κοντά στο γήπεδο όσο και σε κοντινή απόσταση απ' αυτό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ