Πέμπτη 30 Μάη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις

Στη Νεοελληνική Γλώσσα εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ | Πρεμιέρα αύριο για τα ΓΕΛ με Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Eurokinissi

Ξεκινούν σήμερα οι πανελλαδικές εξετάσεις, με τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων να εξετάζονται από το πρωί στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Την 1η Ιούνη οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Αλγεβρα), ενώ από τις 3 έως και τις 17 Ιούνη οι εξετάσεις θα συνεχιστούν σε μαθήματα ειδικότητας.

Οι εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια ξεκινούν αύριο Παρασκευή, με το μάθημα Γενικής Παιδείας Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία. Το υπόλοιπο πρόγραμμά τους έχει ως εξής:

  • Τρίτη 4 Ιούνη: Αρχαία Ελληνικά (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Σπουδών Υγείας).
  • Πέμπτη 6 Ιούνη: Λατινικά (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Πληροφορική (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).
  • Τετάρτη 12 Ιούνη: Ιστορία (Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιούνη. Η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) είναι από τις 17 έως και τις 28 Ιούνη.

Στο πλευρό των υποψηφίων οι γονείς

Με ευχές για καλή επιτυχία απευθύνεται σε όλους τους υποψηφίους το ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, δηλώνοντας ότι οι γονείς βρίσκονται στο πλευρό τους και σε αυτήν τη μάχη:

«Εμείς, οι γονείς σας, παλέψαμε όλο αυτό το διάστημα, μέσα σε συνθήκες δουλειάς και ζωής που διαρκώς χειροτερεύουν, να σας στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις και κάθε θυσία που απαιτείται για να δώσετε όσο το δυνατόν ανεμπόδιστα αυτόν τον διαρκή αγώνα, τον δικό σας αγώνα για τη μόρφωση και τη ζωή που ονειρεύεστε και σας αξίζει! Εσείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες, μας αποδείξατε με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σας ότι γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα, παράλληλα με το διάβασμα και το ατελείωτο κυνήγι της ύλης, να αγωνίζεστε για το δίκιο όλων των παιδιών, να διεκδικείτε το σχολείο που έχετε ανάγκη, να μάχεστε για την ειρήνη για κάθε λαό.

Σας καλούμε με την ίδια αποφασιστικότητα, αισιοδοξία και τόλμη να προσέλθετε και στις πανελλήνιες εξετάσεις. Οι γονείς σας θα είμαστε εκεί δίπλα, στήριγμά σας και τις μέρες των εξετάσεων αλλά και μετά, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία παιδιά μας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ