Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Παρουσιάστηκαν οι «Αποδελτιώσεις»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση των «Αποδελτιώσεων» Ι, ΙΙ και ΙΙΙ της Σεμίνας Διγενή, δημοσιογράφου και βουλευτή του ΚΚΕ, στην Κομοτηνή, που διοργάνωσαν η Τομεακή Οργάνωση Ροδόπης του ΚΚΕ και οι εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιούνη στην όμορφη αυλή του καφέ «Gecko» που γέμισε απ' άκρη σ' άκρη με ακροατές κάθε ηλικίας, με ιδιαίτερη παρουσία φοιτητών.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την δημοσιογράφο, ενώ δεκάδες ήταν αυτοί που προμηθεύτηκαν κάποιον από τους τρεις τόμους των «Αποδελτιώσεων» και στάθηκαν στη σειρά για να υπογράψει η ίδια η Σεμίνα τα βιβλία της.

Τον λόγο πήρε αρχικά η αρχαιολόγος - συγγραφέας Νάγια Δαλακούρα, που συντόνισε την συζήτηση ξεναγώντας τους ακροατές μέσα στις σελίδες των βιβλίων. Στη συνέχεια ακολούθησε ένας ουσιαστικός και ιδιαίτερα αποκαλυπτικός διάλογος με τις δύο ομιλήτριες πάνω στο έργο της δημοσιογράφου και τη ζωή εμβληματικών προσωπικοτήτων που η ίδια έφερε σε επαφή με τους αναγνώστες μέσα από τις «Αποδελτιώσεις».

Το κοινό ενθουσίασε ο διαδραστικός τρόπος που έγινε η βιβλιοπαρουσίαση, με αποσπάσματα από κείμενα που έχουν διαβάσει οι ηθοποιοί Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λίλα Μπακλέση, Στέλλα Φυρογένη, Χριστίνα Αλεξανιάν που συνόδευαν τη συζήτηση.

Στο τέλος δόθηκε ο λόγος στο κοινό για ερωτήσεις προς την Σεμίνα Διγενή και η βραδιά ολοκληρώθηκε με δυνατό χειροκρότημα και την επιθυμία του κοινού να ξανασυναντηθεί με την δημοσιογράφο σύντομα στην πόλη της Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Ιμπραήμ Κερατζή Ιμπράμ, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, όπως και πλήθος ανθρώπων των Γραμμάτων και των Τεχνών, οι οποίοι συμβάλλουν ενεργά στην ανάδειξη του πολιτισμού στη Ροδόπη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ