Τετάρτη 5 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ευκαιρία για ... διαφήμιση

Την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας - όσων δεν έχουν παραχωρηθεί στα επιχειρηματικά συμφέροντα - παραμένουν σε άθλια κατάσταση εξαιτίας της κρατικής εγκατάλειψης και υποχρηματοδότησης, εγκυμονώντας ακόμα και κινδύνους για τους αθλητές και αθλούμενους που κάνουν χρήση τους, η κυβέρνηση της ΝΔ βρήκε μία ακόμα ευκαιρία για να εξωραΐσει την πραγματικότητα αυτή του ελληνικού αθλητισμού.

Τέτοια ήταν η χτεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού Γ. Βρούτση στο Ολυμπιακό Προπονητήριο του ΟΑΚΑ, όπου γίνονται εργασίες αναβάθμισης, ενώ συνάντησαν και αθλητές της Εθνικής ομάδας στίβου που προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου της Ρώμης.

Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν λίγους μήνες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τραγικές εικόνες από το Προπονητήριο, με κουβάδες αραδιασμένους για να μαζεύονται τα νερά της βροχής από την τρύπια στέγη κ.λπ., ενώ είχε υπάρξει γενική κατακραυγή από τους αθλητές και τους προπονητές τους. Φυσικά αυτό δεν ήταν το μοναδικό πρόβλημα, ούτε και μεμονωμένο περιστατικό αποτέλεσε όταν εμφανίστηκε πριν λίγους μήνες. Είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόζονται και στον χώρο του αθλητισμού και των εγκαταστάσεών του, διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις: Εγκαταστάσεις που κόστισαν ακριβά στον λαό αφήνονται στη μοίρα τους, χωρίς κρατική χρηματοδότηση και επισκευές, για να ρημάξουν και να παραδοθούν στη συνέχεια για μπίζνες από το κεφάλαιο, που αξιοποιεί τον αθλητισμό ως ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας.

Και μπορεί να λέει ο πρωθυπουργός στους πρωταθλητές ότι η κυβέρνηση τους άκουσε σχετικά «με τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων και έτσι όπως πρέπει να γίνουν», ωστόσο για χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. έκαναν πως δεν τους άκουγαν και τους άφηναν να προπονούνται σε άθλιες εγκαταστάσεις, ενώ ακόμα και σήμερα οι ίδιοι οι αθλητές και οι οικογένειές τους βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για να καταφέρουν να μας γεμίσουν υπερηφάνεια με τις διακρίσεις τους στις αθλητικές διοργανώσεις. Κι ας ψάχνει η κυβέρνηση ευκαιρία να διαφημίσει το «έργο» της στον αθλητισμό.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός, παρόλο που μίλησε για ΟΑΚΑ - τόπο συνάντησης πρωταθλητισμού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, αναφέρθηκε εκτενώς στις «επενδύσεις»: «Η παραχώρηση του κλειστού στον Παναθηναϊκό, οι επενδύσεις που γίνονται στα γήπεδα τένις, καθώς τα σπορ ρακέτας τώρα γνωρίζουν μεγάλη άνθηση, οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο Κολυμβητήριο, πολύ σημαντικές, και βέβαια οι υπόλοιπες επενδύσεις οι οποίες θα δρομολογηθούν»... Επενδύσεις που για να είναι κερδοφόρες αποσκοπούν στην περαιτέρω εμπορική εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων, στην εμβάθυνση της εμπορευματοποίησης της άθλησης και της αναψυχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ