Πέμπτη 9 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΙΜ ΦΟΡΤΟΥΙΝ
Προφυλακισμένος ο ύποπτος

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ.-

Με τάχιστες διαδικασίες οι ολλανδικές εισαγγελικές αρχές απήγγειλαν χτες επισήμως κατηγορίες για τη δολοφονία του ακροδεξιού πολιτικού Πιμ Φόρτουιν στον 32χρονο τον οποίο συνέλαβαν ως ύποπτο λίγο μετά την επίθεση, τη Δευτέρα.

«Εναντίον του υπόπτου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και παράνομη κατοχή όπλων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ρόμπερτ Μίλενμπροκ στο «Reuters», χωρίς όμως να αποκαλύπτει το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Αντιθέτως, οι δικηγόροι υπεράσπισής του δήλωσαν ότι ο ύποπτος ονομάζεται Φόλκερ βαν ντερ Γκράαφ, είναι υπερασπιστής των δικαιωμάτων των ζώων και χορτοφάγος και αντιτίθεται στη βιομηχανική καλλιέργεια, ενώ πρόσθεσαν ότι το δικαστήριο του Αμστερνταμ, στο οποίο προσήχθη για πρώτη φορά ο κατηγορούμενος, έκανε δεκτό το αίτημα της εισαγγελίας για 10ήμερη παράταση της κράτησής του.

Ωστόσο, τα ερωτηματικά εξακολουθούν να παραμένουν παρά τη «βεβαιότητα που εκφράζουν οι αρχές», ως προς το πρόσωπο που φέρεται ως δράστης και που η ολλανδική εφημερίδα «De Teleegraph» τον αναφέρει και ως «πράσινο Ρόμπιν Χουντ». Η μέχρι στιγμής πορεία του, ως οικολόγου και ακτιβιστή πολύ γνωστού στην Ολλανδία, δεν προδιέθετε μία «βίαιη εξέλιξη» καθώς πάντα διάλεγε το δρόμο της δικαιοσύνης για να επιλύει τις διαφορές του με τις εταιρίες που μήνυε για παραβιάσεις τόσο των δικαιωμάτων των ζώων όσο και της φύσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ