Σάββατο 8 Ιούνη 2024 - Κυριακή 9 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
1η ΜΕΡΑ
Ανετα στον τελικό ο Τεντόγλου

Eurokinissi Sports

Στον δρόμο της υπεράσπισης του τίτλου του πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος στις δύο τελευταίες διοργανώσεις βρίσκεται ο Μίλτος Τεντόγλου και στο φετινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στη Ρώμη, καθώς προκρίθηκε χωρίς προβλήματα στο τελικό του αγωνίσματος, το Σάββατο 8 Ιούνη (21.05 ώρα Ελλάδας). Στα προκριματικά του μήκους ο χρυσός Ολυμπιονίκης κατάφερε με άνεση και στην πρώτη προσπάθεια να σημειώσει άλμα στα 8,14 μ., που ήταν αρκετό για να τον στείλει στον τελικό αλλά και να τον απαλλάξει από επιπλέον κούραση και από το άγχος των υπόλοιπων προσπαθειών. Σημειωτέον, στη Ρώμη ο Ελληνας πρωταθλητής διεκδικεί το τρίτο συνεχόμενο χρυσό του μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και έβδομο χρυσό συνολικά στην καριέρα του όσον αφορά τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετά την πρόκριση δήλωσε αισιόδοξος για μία ακόμα διάκριση.

Στον τελικό προκρίθηκαν και οι δύο βασικοί αντίπαλοι του Τεντόγλου για το χρυσό, ο Ελβετός Εχάμερ και ο Ιταλός Φορλάνι. Ο πρώτος μάλιστα πραγματοποίησε σπουδαίο άλμα στα προκριματικά, στα 8,41 μ., που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στο κόσμο, με την εμφάνιση να του ανεβάζει τις προοπτικές διάκρισης στον τελικό. Ο δε Φορλάνι προκρίθηκε με άλμα στα 8,17 μ.

Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές του πρωινού προγράμματος της 1ης μέρας της διοργάνωσης ξεχώρισε η εμφάνιση της Οξάνα Κορένεβα στο τριπλούν, η οποία στην πρώτη της παρουσία σε διεθνή διοργάνωση είχε καλύτερο άλμα στα 13,88 μ., έχασε όμως την πρόκριση στον τελικό για μία θέση, και μάλιστα στην τελευταία προσπάθεια, αφού η Βουλγάρα Πέτροβα, που είχε την ίδια επίδοση με την Ελληνίδα αθλήτρια, προκρίθηκε αυτή, καθώς υπερείχε στο αμέσως επόμενο καλύτερο άλμα (13,77 μ., έναντι 13,73 μ. της Κορένεβα).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ