Πέμπτη 13 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Εντυπωσιακά και πάλι τα κορίτσια της καλλιτεχνικής

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου που διεξάγεται το Βελιγράδι συνέχισε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, η οποία μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο τεχνικό μέρος του ομαδικού προκρίθηκε με άνεση και στον τελικό του ελεύθερου προγράμματος, και μάλιστα ως πρώτη των προκριματικών.

Η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τις Μαρία Αλζιγκούζη - Κομηνέα, Θάλεια Δαμπάλη, Αθηνά Καμαρινοπούλου, Ζωή Καράγγελου, Μαρία Καραπαναγιώτου, Ιφιγένεια Κρομμυδάκη, Σοφία Ρηγάκου και Βασιλική Θάνου, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα και βαθμολογήθηκε με 216,7375 βαθμούς, παίρνοντας την 1η θέση στα προκριματικά. Σημειωτέον, στην προκριματική διαδικασία συμμετείχαν 4 χώρες και προκρίθηκαν όλες στον τελικό, που θα γίνει αύριο Παρασκευή. Την Ελλάδα ακολούθησε στη βαθμολογία η Μεγάλη Βρετανία, με 210,0686 β.

Στην καλλιτεχνική κολύμβηση δίνεται σήμερα η συνέχεια των ελληνικών προσδοκιών για νέες διακρίσεις, καθώς η Ζωή Καράγγελου παίρνει μέρος στον τελικό του ελεύθερου σόλο και η Εθνική ομάδα στον απευθείας τελικό του ακροβατικού (acrobatic routine).

Αξιόλογη εμφάνιση από τον Κυνηγάκη

Αξιόλογη ήταν η εμφάνιση του Αλκη Κυνηγάκη στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, όπου κατέλαβε την 7η θέση τερματίζοντας σε χρόνο 1:49.46.2. Σε μια εξαιρετικά απαιτητική κούρσα υψηλού συναγωνισμού, που διεξήχθη υπό βροχή, ο Ελληνας κολυμβητής πάλεψε για το καλύτερο δυνατό μένοντας κοντά στο γκρουπ των πρωτοπόρων μέχρι τα μισά της κούρσας, ενώ στη συνέχεια, αν και προς στιγμήν έμεινε πίσω, έδειξε ότι είχε τις δυνάμεις να ξαναμπεί στην πρώτη δεκάδα. Στον ίδιο αγώνισμα, στην πρώτη του παρουσία σε μεγάλη διοργάνωση σε επίπεδο ανδρών ο Γιάννης Σκαρής πήρε την 25η θέση, με χρόνο 1:58.25.2. Νικητής στην κούρσα ήταν ο Ιταλός Παλτρινιέρι, που πήρε τον τίτλο στο αγώνισμα για 6η διοργάνωση, ενώ 2ος ήταν ο Γάλλος Ολιβιέ και 3ος ο Ουγγρος Μπέλτεχεμ.

Για τους δύο Ελληνες κολυμβητές ακολουθεί σήμερα η προσπάθεια στα 5 χλμ. ανοιχτής θάλασσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ