Παρασκευή 14 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
26ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ
Ασημένια «πτήση» για τον Καραλή

Με σπουδαία εμφάνιση στον τελικό ανέβηκε στη 2η θέση του βάθρου του επί κοντώ

Τον καλύτερο αγώνα στη μέχρι τώρα καριέρα του πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής και άφησε τη σφραγίδα του για την ελληνική αποστολή στο φινάλε του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου της Ρώμης, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του επί κοντώ. Ο Ελληνας πρωταθλητής, σε μια καθόλα άψογη παρουσία στον αγώνα, είχε ως καλύτερο άλμα τα 5,87 μ., βελτιώνοντας κατά 2 εκατοστά το ατομικό του ρεκόρ. Η επίδοση αυτή τον έφερε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, πίσω από τον Σουηδό Ντουπλάντις, το μεγαλύτερο όνομα του αγωνίσματος και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 6,10 μ. Την 3η θέση και το χάλκινο μοιράστηκαν ο Τούρκος Σασμά και ο Γερμανός Τσέρνικελ με 5,82 μ.

Ιστορική επιτυχία

Το ασημένιο στη Ρώμη αποτελεί το πρώτο μετάλλιο για τον Καραλή σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου, το τρίτο συνολικά στην καριέρα του, ύστερα από το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Κλειστού πέρυσι και το χάλκινο που προηγήθηκε φέτος στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου. Η επιτυχία του έχει δε ιστορική σημασία για τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς αυτό ήταν το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στο αγώνισμα του επί κοντώ σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετά το χρυσό του Χρήστου Παπανικολάου το 1966, με επίδοση 5,05 μ. Επίσης ήταν το τρίτο μετάλλιο στη διοργάνωση για την ελληνική αποστολή, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και το επίσης ασημένιο της Κατερίνας Στεφανίδη στο επί κοντώ γυναικών.


Eurokinissi Sports

Με τον απολογισμό της αποστολής να εκτιμάται θετικός με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 13η θέση της γενικής κατάταξης.

Αφησε υποσχέσεις η ομάδα στα 4x100

Στο φινάλε των αγώνων της Ρώμης, για την ελληνική αποστολή υπήρξε και η αξιόλογη εμφάνιση της ομάδας των ανδρών στα 4x100 της σκυταλοδρομίας, καθώς κατέλαβε την 7η θέση στον τελικό του αγωνίσματος, όπου βρέθηκε ως επιλαχούσα μετά την ακύρωση της Γαλλίας. Η τετράδα των Βασίλη Μυριανθόπουλου, Νικόλα Παναγιωτόπουλου, Σωτήρη Γκαραγκάνη και Γιάννη Νυφαντόπουλου τερμάτισε με χρόνο 39.39 και έκλεισε ιδανικά την παρουσία της στη διοργάνωση, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ακόμα καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον. Νικήτρια ήταν η Ιταλία με 37.82, με 2η την Ολλανδία με 38.46 και 3η τη Γερμανία με 38.52.

Τέλος, στα 10.000 μ. ανδρών, εκτός πρώτης δεκάδας έμειναν οι Κώστας Σταμούλης (14ος με 30:09.67), Νίκος Σταμούλης (15ος με 30:42.47) και Μάριος Αναγνώστου (17ος με 31.53.73).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ