Πέμπτη 20 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ «ΚΙΒΩΤΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Εισαγγελική πρόταση να παραπεμφεί ο ιδρυτής - ιερέας

Με εισήγησή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δ. Νομικός ζητά να παραπεμφθεί σε δίκη ο ιδρυτής της προβεβλημένης ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου», ιερέας Αντώνης Παπανικολάου, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων με παθόντα που δεν είχε συμπληρώσει τα 14 έτη και με παθόντα που είχε συμπληρώσει τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για τη ΜΚΟ με βραβεύσεις από το αστικό κράτος και «τηλεμαραθώνιους».

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται λόγος για «κοινή συνισταμένη» μεταξύ των δύο διαφορετικών καταγγελιών, ότι δηλαδή «ο δράστης ενεργούσε με τον ίδιο τρόπο». Σύμφωνα με τον εισαγγελέα «οι παθόντες περιγράφουν την ίδια σταθερή και επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά του κατηγορούμενου, ο οποίος επεδίωκε τη σεξουαλική του ικανοποίηση».

Αρχικά αναφέρονται τα όσα οι δύο παθόντες έχουν υποστηρίξει ότι βίωσαν ως ανήλικοι φιλοξενούμενοι της «Κιβωτού», αλλά και όσα έχουν καταθέσει μάρτυρες. Παράλληλα, ο εισαγγελέας αποδομεί τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του ιερέα. Μάλιστα, για το έγγραφο της υπεράσπισης, με το οποίο φαίνεται να ανακαλεί ένας εκ των δύο καταγγελλόντων, υποστηρίζει ότι δεν έχει την αξιοπιστία μιας εξέτασης του ανηλίκου ενώπιον της εισαγγελέα Ανηλίκων και με τη συνδρομή πραγματογνώμονα ψυχολόγου, ωστόσο σε κάθε περίπτωση θα αξιολογηθεί αναλόγως στο ακροατήριο. Πλέον αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, το οποίο και θα αποφανθεί αν τελικά ο ιδρυτής της ΜΚΟ θα παραπεμφθεί ή όχι σε δίκη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ