Πέμπτη 27 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στο νέο χτύπημα στα πτυχία

«Το συνεχιζόμενο έγκλημα της υποβάθμισης των πτυχίων και των σπουδών μας δεν θα περάσει!», τονίζει η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της Σύμβασης της Λισαβόνας και σήμερα στις 10 το πρωί καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Την ίδια ώρα, συζητείται στην Ολομέλεια το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

«Στην πράξη η σύμβαση ανοίγει διάπλατα την πόρτα για την αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων πλέον και ακαδημαϊκά. Αποτέλεσμα; Μια πραγματικά τεράστια δεξαμενή δεκάδων τίτλων σπουδών, με 3ετή, 4ετή, 5ετή προγράμματα σπουδών, με αμέτρητες κατηγορίες και διαβαθμίσεις, όλα αναγνωρισμένα ως ισότιμα "προσόντα"... Από εκεί και πέρα στη ζούγκλα της αγοράς... όποιος "επιβιώσει"!

Φυσικά, "κουμπώνει" με το αντιδραστικό τοπίο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν διαμορφώσει», σημειώνει μεταξύ άλλων το ΜΑΣ αναφερόμενο στο περιεχόμενο και τις συνέπειες της κύρωσης της Σύμβασης.

«Είναι φανερό ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ! Τη στιγμή που οι εστιακοί φοιτητές ψήνονται μέσα στα δωμάτιά τους σε τριτοκοσμικές συνθήκες χωρίς κλιματισμό σε καύσωνα, που χιλιάδες φοιτητές σκέφτονται πώς θα συνεχίσουν τις σπουδές τους με την ακρίβεια που θερίζει, που χιλιάδες μαθητές και οι οικογένειές τους έχουν εξοργιστεί από τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που σπρώχνουν στο πλάι της ΕΒΕ ακόμα περισσότερους εκτός δημοσίων πανεπιστημίων... η κυβέρνηση να φέρνει στη Βουλή τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Και αυτή η κίνηση της κυβέρνησης είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που τη στηρίζουν. Αυτή την πολιτική απέρριψαν και τιμώρησαν ο λαός και η νεολαία με διάφορες αφορμές τους προηγούμενους μήνες». «Η πρόκληση δεν θα μείνει αναπάντητη!», τονίζει το ΜΑΣ καλώντας στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ