Παρασκευή 28 Ιούνη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Το ραντεβού των κορυφαίων στον Βόλο

Με τη συμμετοχή των σπουδαιότερων ονομάτων του χώρου διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο η φετινή διοργάνωση

Eurokinissi

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Βόλος θα βρεθεί στο επίκεντρο του ελληνικού στίβου, καθώς στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών.

Το φετινό θα είναι το 110ο Πρωτάθλημα Ανδρών και το 88ο Γυναικών, με την παρουσία της πλειοψηφίας των κορυφαίων ονομάτων του χώρου να δημιουργεί προσδοκίες για σπουδαίες εμφανίσεις και καλές επιδόσεις, ειδικά από τη στιγμή που η φετινή διοργάνωση για αρκετά κορυφαία ονόματα θα λειτουργήσει και ως ένα τεστ δυνάμεων ενόψει της συμμετοχής τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Με δεδομένο άλλωστε ότι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι η τελευταία διοργάνωση που θα μετρήσει στο ράνκινγκ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για πολλούς αθλητές αποτελεί σημαντική ευκαιρία στην προσπάθειά τους για να πιάσουν το όριο συμμετοχής στα αγωνίσματά τους. Επίσης, για τους πιο νεαρούς αθλητές το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρέχει την ευκαιρία να κυνηγήσουν το όριο πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον με τις «μάχες» αθλητών και αθλητριών έχουν και εκείνες των σωματείων, στο κυνήγι της κατάκτησης της 1ης θέσης σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Φαβορί και φέτος στον Βόλο είναι ο ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος, δις πρωταθλητής ανδρών στις δύο τελευταίες διοργανώσεις, και αντίστοιχα στις γυναίκες ο ΑΣΣ Μ. Αλέξανδρος.

Κεντρίζουν το ενδιαφέρον τα άλματα

Τα αγωνίσματα των αλμάτων, με την παρουσία των κορυφαίων ονομάτων του ελληνικού στίβου, αναμένεται να κεντρίσουν το ενδιαφέρον στη φετινή διοργάνωση του Πανθεσσαλικού. Στις συμμετοχές δεσπόζει αυτή του χρυσού Ολυμπιονίκη του μήκους και κορυφαίου του αγωνίσματος παγκοσμίως αυτήν τη στιγμή, Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος λίγες βδομάδες μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης θα προσπαθήσει να φτάσει σε μία ακόμα σπουδαία επίδοση. Στο άλμα επί κοντώ θα δώσει το «παρών» ο δευτεραθλητής Ευρώπης στη Ρώμη και νέος κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο αγώνισμα, Εμμανουήλ Καραλής, θέλοντας να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις και ψάχνοντας άλλη μια μεγάλη επίδοση. Με το ίδιο κίνητρο θα εμφανιστεί στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών η Κατερίνα Στεφανίδη, προερχόμενη επίσης από την «ασημένια» επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Στις αξιοσημείωτες παρουσίες περιλαμβάνονται και αυτές της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό και του Κώστα Ζλάτου στη σφαιροβολία. Τη δική τους «υπογραφή» θέλουν να βάλουν για μια ακόμα χρονιά στον θεσμό οι «παλιοσειρές», όπως ο Κώστας Δουβαλίδης, που στα 110 μ. εμπόδια στοχεύει στη 15η νίκη του στον θεσμό, ο Δημήτρης Τσιάμης, που επιδιώκει αντίστοιχα τη 12η πρωτιά του στο τριπλούν, η Ελισάβετ Πεσιρίδου στα 100 μ. για τη 10η νίκη της στο αγώνισμα, η Τατιάνα Γκούσιν στο ύψος για την 7η νίκη της κ.ο.κ.

  • Το πρόγραμμα των αγώνων: Αύριο Σάββατο: Πρωί (προκριματικά) 08.30 - 11.15. Απόγευμα (τελικοί) 17.45 - 22.30. Κυριακή 30 Ιούνη: Πρωί (προκριματικά) 08.30 - 11.25. Απόγευμα (τελικοί) 17.45 - 21.30.
  • Το απογευματινό πρόγραμμα και των δύο ημερών θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 τις ώρες 19.00 - 21.00.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ