Παρασκευή 5 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Κατάργηση κάθε πληρωμής των ασθενών για όλα τα φάρμακα

Για τις νέες αυξήσεις των πληρωμών των ασθενών σε φάρμακα κατέθεσε Ερώτηση το ΚΚΕ στη Βουλή, τονίζοντας:

«Η κυβέρνηση στις 20 Ιούνη προχώρησε σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) λίστας εκατοντάδων φαρμάκων με μεγάλες αυξήσεις στις τιμές τους.

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μεγάλες αυξήσεις στις τιμές εκατοντάδων φαρμάκων προσθέτει νέα βάρη στην ήδη ακριβή φαρμακευτική περίθαλψη του λαού και νέα κέρδη στους φαρμακοβιομήχανους. Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η ανάπτυξη με κριτήριο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, που έχει ως "Ευαγγέλιο" η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη του λαού, ακόμη και για θέματα που αφορούν την υγεία του, κατά συνέπεια ενδεχομένως και τη ζωή του.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Στρατιωτικών (ΠΟΜΑΣ) διαμαρτύρεται έντονα για τις απαράδεκτες αυξήσεις και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη νέα προκλητική αύξηση των αναγκαίων για την υγεία του λαού μας φαρμάκων. Η κυβέρνηση ενισχύει τις πληρωμές των ασθενών προκειμένου να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και να ενισχύεται η παντός στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Πολιτική που στήριξαν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το συμπέρασμα είναι ότι όσο τα φάρμακα και τα εμβόλια αποτελούν χρυσοφόρα εμπορεύματα της καπιταλιστικής βιομηχανίας έρευνας, παραγωγής και διακίνησης των φαρμάκων, μόνιμα κερδισμένοι θα είναι οι φαρμακοβιομήχανοι και μόνιμα χαμένοι θα είναι οι ασθενείς και οι ανάγκες τους, είτε αντιμετωπίζοντας τεχνητές ελλείψεις σε φαρμακευτικά σκευάσματα είτε όταν τα βρίσκουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη», υπογραμμίζεται στην Ερώτηση του Κόμματος, απαιτώντας από την κυβέρνηση να ληφθούν μέτρα για:

  • Κατάργηση κάθε πληρωμής, εισφοράς συμμετοχής των ασθενών για όλα τα φάρμακα.
  • Χρηματοδότηση της φαρμακευτικής περίθαλψης από τον κρατικό προϋπολογισμό με φορολογία του κεφαλαίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ