Παρασκευή 5 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΠΡΟ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Με άνεση στην τετράδα η Εθνική

Eurokinissi Sports

Πατώντας «γκάζι» στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε χθες της Αιγύπτου με 93-71, σε αγώνα για την τρίτη μέρα του προ-Ολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο ΣΕΦ, και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης. Η Εθνική με τη νίκη της έκανε το 2 στο 2 στον 2ο από τους δύο ομίλων του τουρνουά και κατέκτησε την 1η θέση, που της έδωσε το «εισιτήριο» για τον έναν από τους δύο αυριανούς ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσει τη 2η του 1ου ομίλου Σλοβενία, διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής. Στον άλλο ημιτελικό θα αναμετρηθούν η 1η του 1ου ομίλου Κροατία με τη 2η του 2ου ομίλου Δομινικανή Δημοκρατία. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του τουρνουά θα κριθεί σε ποια ομάδα θα πάει ένα από τα εναπομείναντα «εισιτήρια» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το οποίο θα πάρει ο νικητής του τελικού της Κυριακής.

Στο χθεσινό ματς η ελληνική ομάδα, που αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (έμεινε εκτός για λόγους ξεκούρασης), πήρε εξαρχής τα «ηνία», ωστόσο αντιμετώπισε δυσκολίες στο α' μέρος από την άμυνα ζώνης των Αιγυπτίων και δεν κατάφερε να εδραιώσει μια σημαντική διαφορά (42-38 ημίχρονο). Στο β' μέρος όμως οι διεθνείς ήλεγξαν καλύτερα τον ρυθμό, βελτιώθηκαν αμυντικά και βρίσκοντας τις λύσεις επιθετικά έκαναν ένα επιμέρους 26-14 στην τρίτη περίοδο, που τους έφερε μπροστά με με 68-52 στο 30', βάζοντας τις βάσεις για την τελική νίκη.

Ελλάδα: Γουόκαπ 4, Λαρεντζάκης 12, Μωραΐτης 2, Τολιόπουλος 3, Καλάθης 5, Καλαϊτζάκης 5, Παπαγιάννης 16, Χαραλαμπόπουλος 13, Παπανικολάου 15, Κώστας Αντετοκούνμπο 2, Μήτογλου 16.

Αίγυπτος: Μετβάλι 22, Σεχάτα 3, Γκέντι 8, Καλίφα, Ρεφάτ 2, Μαχμούντ 4, Ελγκιζάουι, Γκάρντνερ 6, Ελ-Σεΐχ 7, Αμπντελγκαουάντ 9, Χουσεΐν 2, Οράμπι 8.

Επιβλητική αντίδραση η Σλοβενία

Αφήνοντας πίσω της την ήττα στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου από την Κροατία, η Σλοβενία έφτασε σε ευρεία νίκη 104-78 επί της Νέας Ζηλανδίας, κατέλαβε τη 2η θέση του ομίλου και ακολουθεί στην τετράδα την πρωτοπόρο Κροατία. Μάλιστα οι Σλοβένοι, που είχαν σε μεγάλη μέρα τον Λούκα Ντόνσιτς (36 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ), λίγο πριν το φινάλε «άγγιξαν» και τη διαφορά που ήθελαν για να πάρουν την 1η θέση (+29), χωρίς όμως τελικά να τα καταφέρουν.

  • Οι βαθμολογίες: 1ος όμιλος: Κροατία 3, Σλοβενία 3, Νέα Ζηλανδία 3. 2ος όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ 4, Δομινικανή Δημοκρατία 3, Αίγυπτος 2.
  • Το πρόγραμμα της τετράδας (αύριο Σάββατο): ΕΛΛΑΔΑ - Σλοβενία (17.30 - ΕΡΤ1), Κροατία - Δομινικανή Δημοκρατία (21.00 - ΕΡΤ3).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ